İsveç Başbakanı Magdalena Andersson: Vatandaşlığa sahip hiçbir Kürt Türkiye'ye teslim edilmeyecek

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson: Vatandaşlığa sahip hiçbir Kürt Türkiye'ye teslim edilmeyecek
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" dedi.

Seçim sürecindeki İsveç'te gözler bir yandan da NATO üyeliği karşılığında Türkiye ile yapılan iade anlaşmasına çevrilmişken, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" dedi. Rudaw'a konuşan "Kürtlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

İsveç'te bugün gerçekleştirilecek genel ve yerel seçimler öncesinde başkent Stokholm’de Rudaw muhabirinin sorularını yanıtlayan Başbakan Andersson, “Hiçbir Kürt’ü Türkiye’ye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Andersson, Türkiye’nin İsveç hükümetinden talepleri hakkında, "İsveç Başbakanı olduğum müddetçe her zaman Kürtlerin haklarını savunacağız; Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya rağmen İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt'ün Türkiye'ye teslim edilmeyeceğini burada açıkça söylemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İsveç yasalarına göre terör eylemi yapmayan hiç kimse sınır dışı edilemez, yani İsveç yasalarına göre terör eylemi yapmayan herkesin hayatı tamamen korunmaktadır" diye konuştu.

Dünya