İsveç, Bülent Keneş'in iadesini reddetti

İsveç, Bülent Keneş'in iadesini reddetti
İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeden istediği FETÖ soruşturması şüphelisi Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmen Bülent Keneş'in iade talebini reddetti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından İsveç ve Finlandiya, yıllardır sürdürdükleri tarafsızlık politikalarına nokta koymuş ve NATO’ya üyelik için başvurmuşlardı. Fakat Türkiye, söz konusu iki ülkenin ittifaka katılmasına “terör örgütlerine destek verdikleri” gerekçesiyle karşı çıkmıştı. İsveç hükümeti, 6 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup göndermiş ve mektupta Ankara’nın İsveç’in NATO’ya üyeliği için endişelerini gidermek için atılan somut adımlar sıralanmıştı.

Ankara, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine onay için bu ülkelerin iade taleplerini bir an önce gerçekleştirmesi gerektiğini belirtiyor. Türkiye'nin talebini istediği isimlerden biri de Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş'ti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

euronews.com'un haberine göre İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeden istediği FETÖ davası sanığı gazeteci Bülent Keneş'in iade talebini reddetti. Mahkeme, talebin "siyasi suçlarla ilgili olduğu gerekçesiyle" iadenin önünde engeller olduğuna hükmetti.

Gündem