İsveç: Türkiye'nin listesinin üzerinden geçeceğiz

İsveç: Türkiye'nin listesinin üzerinden geçeceğiz
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliği konusunda bugün Beştepe'de yapılan toplantı hakkında konuştu. Türkiye'nin listesinin üzerinden geçileceğini söyleyen Andersson, "Terör örgütlerine para veya silah göndermediğimiz açık" dedi.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına itirazına ilişkin istişare toplantısı Beştepe'de başlarken, Stockholm'den yeni açıklama geldi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, görüşmelerde itiraz konularının üzerinden geçileceğini söyledi.

İsveçli diplomatların görüşmede Türkiye'nin taleplerini ele alacağını belirten Andersson, "Doğal olarak listenin üzerinden geçeceğiz ve listeyi ele alacağız; medyadaki haberlerde ve diğer yerlerden yapılan açıklamalarda net olmayan bir dizi konuyu çözeceğiz" dedi.

Andersson, "Şu açık ki konu, sözgelimi bizim nereye mali yardım gönderdiğimiz ve silah satmamızla ilgili. Terör örgütlerine para veya silah göndermediğimiz açık" ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya, Batı bloku tarafından uzun zamandır istenen NATO üyeliğine, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında karar vermişti. Ankara ise bu ülkelerin 'terör örgütlerine desteğini' gerekçe göstererek üyelikler için bazı şartlar koşmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" demişti. İsveç'in Türkiye'yi ikna ziyaretine ilişkin ise "İknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" demişti. (Kısa Dalga)

Dünya