İsveç'in NATO'ya üyeliğinin Meclis'te onaylanmasına tepki

İsveç'in NATO'ya üyeliğinin Meclis'te onaylanmasına tepki
TBMM Genel Kurulunda görüşülen İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti. Teklifin Meclis'ten geçmesine tepki geldi.

NATO'ya başvuru yapan İsveç'in birliğe katılımı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Oy kullanan 346 milletvekilinden 287'si kabul oyu, 55'i ret oyu verdi. 4 vekil çekimser yönde oy kullandı.

Teklifin onaylanmasına tepki geldi.

EMEP: NATO dağıtılmalıdır, Türkiye NATO'dan derhal çıkmalıdır

Emek Partisi (EMEP), karar sonrası bir açıklama yayımlayarak, teklifin kabul etmesini eleştirdi. EMEP'ten gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı: NATO'yu desteklemek ve genişlemesini savunmak işçi sınıfının ve ezilen halkların karşısında ABD emperyalizminin yanında yer almaktır. Filistin için sahte gözyaşları dökenler, Siyonist İsrail devletinin en büyük destekçisi NATO’nun genişlemesine onay vererek ABD emperyalizmiyle hukuk tazelemeyi amaçlıyor. Uluslararası tekellerin çıkarına, savaşa hizmet ediyor."

Açıklamada NATO'ya karşı mücadele çağrısı yapıldı: "NATO dağıtılmalıdır, Türkiye NATO'dan derhal çıkmalıdır. Türkiye'deki NATO üsleri kapatılmalıdır."

Erkan Baş: NATO bir savaş örgütüdür

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise TBMM oturumunda NATO'ya şu sözlerle tepki gösterdi:

"NATO bir savaş örgütüdür, ayak bastığı hiçbir yerde barışın B'si olmaz. Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de böyledir. NATO mafyalarla ve çetelerle, ülkesi ve insanlık için mücadele eden devrimcileri, kalemini satmayan gazetecileri, onurlu insanları alçakça öldüren gladyoları besleyenlerin örgütüdür. Kimse NATO'dan barış beklemesin."

Tanju Özcan: Yazıklar olsun! Ayıptır, günahtır!

CHP'li Tanju Özcan ise bu kararı alanları kınadığına dair şu paylaşımda bulundu: "İsveç’i NATO üyesi yapan zihniyeti kınıyorum! Yazıklar olsun! Ayıptır, günahtır! Şehitlerimizin kemiklerini sızlattınız!Emparyalizm’e teslim oldunuz! Siz bu kafa ile yakında Suriye’de kurulacak PKK Devletini de tanırsınız! Çakma milliyetçiler! Utanıyorum Meclis’ten!"

Sosyal medyada pek çok İYİ Partili de CHP'nin teklife 'evet' demesini eleştirdi. (Kısa Dalga)

Gündem