İsveç'te Kuran'ı Kerim yakılmasına ABD'den tepki: Tiksindirici bir eylem

İsveç'te Kuran'ı Kerim yakılmasına ABD'den tepki: Tiksindirici bir eylem
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-Kerim’in yakılmasının "tiksindirici" bir eylem olduğunu söyledi. Price, eylemin NATO'nun birliğini sabote etmeye yönelik olabileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Birçok kişi için kutsal olan kitapların yakılması son derece saygısızca bir eylem" dedi. BBC Türkçe'nin aktardığına göre Price eylem için ayrıca "iğrenç" ve "alçakça" ifadelerini kullandı.

Kur'an yakma eylemini, Danimarka'nın aşırı sağcı siyasi partisi Hard Line'ın lideri Rasmus Paludan gerçekleştirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Paludan'ın bir "provokatör" olduğunu söyledi.

Price, "Anladığım kadarıyla bu olay özel bir provokatörün, iki yakın ortağımız Türkiye ile İsveç arasına kasten mesafe koymaya çalışan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımıyla ilgili süren tartışmayı kasten etkilemeye çalışan bir kişinin işi’’ dedi.

Price bununla birlikte İsveç'te ifade özgürlüğü olduğunu belirterek, "Bu özgürlük bazen insanlara saygısız, iğrenç ve mide bulandırıcı eylemler gerçekleştirme hakkı verebiliyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya