İsviçre 'yasal kokain' projesi gündemde

İsviçre 'yasal kokain' projesi gündemde
Avrupa'da kokain kullanımının en yaygın olduğu ülkelerden İsviçre, topyekûn yasakların başarısız olduğu gerekçesiyle ortaya atılan "yasal kokain" projesini tartışıyor.

İsviçre'nin başkenti Bern'de, kokainin eğlence amaçlı satışının yasal hale getirilmesi yönünde bir pilot projenin uygulanması için çalışmalar başladı. Artı Gerçek'in haberine göre, Öneri çerçevesinde, Bern'deki eğitim, sosyal işler ve spor direktörlüğü "kokain deneyi" için bir rapor hazırlamaya başladı. Radikal öneri hayata geçirilmesi halinde, dünyada bir ilk olacak.

Bern parlamentosunun desteklediği önerinin yasalaşması için kokainin eğlence amaçlı kullanımını yasaklayan yasanın geri çekilmesi gerekiyor. Kent belediyesindeki muhalefeti de aşması gereken 'pilot kokain projesi', uzmanları bölmüş durumda. Destekçileri ise uyuşturucu ile mücadelede geleneksel yasaklama politikalarının başarısız olduğunu, bu sayede uyuşturucu kaçakçılığının kontrol altına alınabileceğini savunuyor.

İsviçre'nin de facto başkenti Bern'de belediye meclisi, 'kontrollü kokain satışı' için oy kullandı. Esrar satışının kokaini de kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde Alternatif Sol Parti tarafından sunulan önerge, 43 'evet' oyuna karşı 18 'hayır' oyuyla kabul edilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya