İsviçre eşcinsel evlilikler için referanduma gidiyor

İsviçre eşcinsel evlilikler için referanduma gidiyor
İsviçre Federal Meclis'inde Haziran ayında kabul edilen ve eşcinsel çiftlere evlilik hakkı tanıyan düzenleme için halkoylaması gidiyor

Federal Meclis komisyonlarının altı yıldan fazla zamandır üzerinde çalıştığı ''herkes için evlilik hakkı'' tanıyan düzenleme 52’ye karşı 132 oyla kabul edilmişti. Düzenlemenin Aralık ayında Federal Meclis tarafında yaşalaştırılmasıyla gelecekte yapılacak eşcinsel evliliklerin önü açılmıştı.

Ancak başını SVP’nin (İsviçre Halk Partisi) çektiği sağ ve muhafazakar partiler bu yasaya karşı çıkıyordu. Çoğunluğu SVP taraftarlarından oluşan bir komite, yasayı referandumu gündeme getirmek için bir imza kampanyası başlatmıştı.

Aradan geçen zamanda toplanan yeterli sayıdaki imza Pazartesi günü Federal yetkililere teslim edilecek. Yeterli sayı olan 50 bin imzanın yetkililerce de onaylanması durumunda referandum gündeme gelecek. Referandum tarihi Federal Hükümet tarafından belirlenecek.

Sonbahar’da yapılması öngörülen referandum SVP, EDU (Federal Demokratik Birlik) ve CVP (Hıristiyan Demokrat Parti) partileri tarafından destekleniyor.

Referandum karşıtları ise, şimdiden gökkuşağı bayraklarını balkonlarına asmaya başlarlarken, kampanya için 1,5 milyon Franklık bir bütçe oluşturulduğu ifade ediliyor. (AJANSBİZİM)

Dünya