İtalya Başbakanı'nın sevgilisi Alman Bakanı azarladı: Beğenmiyorsan evinde kal

İtalya Başbakanı'nın sevgilisi Alman Bakanı azarladı: Beğenmiyorsan evinde kal
Sağlık Bakanı Lauterbach İtalya'da tatildeyken sosyal medyada sıcaktan şikâyet edip 'küresel ısınmaya dikkat çekti. Yanıt İtalya Başbakanı Meloni'nin erkek arkadaşı Giambruno'dan geldi: "Beğenmiyorsan evinde kal."

Avrupa'da yaşanan rekor sıcaklıklar ilginç bir tartışmaya neden oldu. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın iklim kriziyle ilgili sosyal medya hesabından yazdığı bir mesaja İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin sevgilisi olan TV sunucusu Andrea Giambruno sert yanıt verdi.

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, İtalya'da tatil yaptığı sırada Twitter (şimdiki X Platform) hesabından aşırı sıcaklardan yakınarak, "Böyle devam ederse uzun vadede bu tatil yerlerinin bir geleceği olmayacak. İklim değişikliği güney Avrupa'yı mahvediyor. Bir devir kapanıyor” yazdı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin özel yayın kuruluşu Rete 4'te sunucu olan erkek arkadaşı Andrea Giambruno bu mesaj üzerine Çarşamba günkü "Diario del Giorno" programında, "Beğenmiyorsanız evinizde kalın" dedi.

"20-30 yıldır Almanlar bize nasıl yaşamamız gerektiğini söylüyor," diyen Giambruno, eski Alman Başbakanı Angela Merkel'in İtalya'daki tatillerini ima ederek, "Merkel buraya geliyor, o buraya geliyor, beğenmiyorsanız evde kalın. Kara Ormanınızda kalabilirsiniz, daha iyi, değil mi?" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya