İtalya'da Covid19 soruşturması: Eski Başbakan ve Sağlık Bakanı da şüpheli

İtalya'da Covid19 soruşturması: Eski Başbakan ve Sağlık Bakanı da şüpheli
İtalya'da Covid-19 salgınında dönemin hükümetinin uygulamalarına dair soruşturma tamamlandı. Soruşturmada, eski Başbakan Giuseppe Conte ve eski Sağlık Bakanı Roberto Speranza şüpheliler arasında yer alıyor.

İtalya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede resmen Şubat 2020'de başlayan Covid-19 salgınının ilk dönemi kabul edilen Şubat-Mart-Nisan 2020'de 27 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti. AA'nın haberine göre Şubat-Mart 2020'de, dönemin hükümetinin salgın yönetimine ve aldığı tedbirlere ilişkin yürütülen geniş kapsamlı soruşturma tamamlandı.

Soruşturmada şüpheliler arasında; dönemin Başbakanı Giuseppe Conte ve dönemin Sağlık Bakanı Roberto Speranza, eski Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, halen görevini sürdüren Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) Başkanı Prof. Silvio Brusaferro ve ISS Konseyi Başkanı Prof. Franco Locatelli gibi üst düzey isimler yer alıyor.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, Bergamo yakınındaki Seriana Vadisi'nde vakaların en yoğun olduğu günlerde sıkı tedbirlerin uygulanmamasının, Alzano'daki hastanenin kapatılıp yeniden açılmasının ve ülkenin güncel bir salgın önlem planının olmamasının soruşturmanın omurgasını oluşturduğu belirtildi.

Başbakan ve bakan olmaları sebebiyle Conte ve Speranza'nın tebligatlarının, bu makamlarda görev yapanlar hakkındaki dosyalarla ilgilenen Bakanlar Mahkemesine gönderildiği bildirildi.

Dünya