İtalya'da kuruyan nehirden 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba çıktı

İtalya'da kuruyan nehirden 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba çıktı
İtalya'da son 70 yılın en ciddi kuraklığına sahne olan Po Nehri'nde suların çekilmesiyle, 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Amerikan yapımı bir bomba bulundu. 450 kilogram ağırlığındaki bomba, 3 bin kişinin tahliye edildiği ve hava sahasının kapatıldığı bir operasyonla imha edildi.

İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle su seviyesi azalan ve yer yer kuruyan Po Nehri'nde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba bulundu. Amerikan yapımı olduğu belirtilen 450 kilogram ağırlığındaki bomba askeri uzmanlar tarafından imha edildi. Operasyon sırasında, bölgede yaşayan yaklaşık 3 bin kişi patlama riski nedeniyle tahliye edildi.

İtalya'nın can damarlarından biri olan Po Nehri'nin çevresinde son 70 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Ülkenin en uzun nehri olan ve tarım üretiminin yaklaşık üçte biri hayati önem taşıyan nehrin suyunun azalması nedeniyle, geçen ay bazı bölgelerde acil durum ilan edilmişti.

Nehrin suyunun neredeyse tamamen çekildiği kuzey köyü Borgo Virgilio'da ise 25 Temmuz bir bomba görüldü. Bombanın, kuraklık nedeniyle su seviyesinin azaldığı bir noktada balıkçılar tarafından bulunduğu açıklandı.

450 kilogramlık bomba dün, askeri uzmanlar tarafından özel bir operasyonla imha edildi. Operasyon sırasında bölgenin hava sahası kapatıldı, nehrin o bölgesinin yanı sıra yakındaki demiryolu hattı ve karayoluna da girişler yasaklandı.

Yaklaşık 3 bin kişi de tahliye edilirken, 240 kilogram patlayıcı içerdiği belirtilen bomba imha edildi. (Kısa Dalga)

Dünya