İtalyan mafya babası Denaro’nun gizli sığınağı bulundu

İtalyan mafya babası Denaro’nun gizli sığınağı bulundu
Bir gardırobun arkasındaki gizli geçitle girilen odada kıymetli taşların yanı sıra boşaltıldığı anlaşılan kutular ele geçirildi.

İtalya’da 30 yıllık firarın ardından geçen Pazartesi yakalanan mafya lideri Matteo Messina Denaro’nun yaşadığı ev ve sığınağı bulundu.

Sicilya mafyası Cosa Nostra’nın 1990’lardaki katliamlar döneminin son firari patronu olan 60 yaşındaki Matteo Messina Denaro, Palermo’da tedavi gördüğü özel klinikte yakalanmıştı.

Mafya liderinin 30 yıllık kaçışı süresince nasıl saklandığı ve işbirlikçileri belirlenmeye çalışılırken, güvenlik güçleri Denaro’nun son dönemini geçirdiği bir evi tespit etti.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, doğduğu kasabanın yakınlarındaki Campobello di Mazara kasabasında bir apartman dairesinde yapılan aramalarda belge ve silaha rastlanmazken, lüks marka kıyafetler bulundu.

Ayrıca mafya babasının Campobello di Mazara’daki dairesine yakın başka bir evde, bir gardırobun arkasında gizli bir geçit ve buradan girilen bir oda keşfedildi.

Odada önemli boyutlarda değerli taşlar bulunduğu belirtildi.

Ancak bu gizli odadaki çok sayıda kutunun boş olması, gizli belgelerin Denaro yakalandıktan sonra işbirlikçileri tarafından başka yere götürülmüş olabileceği şeklinde yorumlandı. (Kısa Dalga)

Dünya