İtfaiye aracı olarak aldı makam aracı yaptı

İtfaiye aracı olarak aldı makam aracı yaptı
MHP'li Gümüşova Belediyesi "İtfaiye öncü aracı" adı altında 1 milyon 500 bin TL değerindeki 2021 model Volvo Jeep'e 580 bin TL ödeyerek makam aracı yaptığı ortaya çıktı.

Rize'nin MHP'li Çayeli Belediyesi ile Afyonkarahisar’ın AKP'li Şuhut Belediyesi'nin ardından Düzce'nin MHP’li Gümüşova Belediyesi değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olan 2021 model Volvo Jeep'i "İtfaiye öncü aracı" adı altında 580 bin TL'ye satın alarak makam aracı yaptı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, MHP'li Gümüşova Belediyesi, itfaiye öncü aracı satın almak için ihale açtı. 2 kez iptal edildikten sonra Nisan ayında gerçekleşen ihale ile itfaiye öncü aracı satın alındı. Belediye Başkanı MHP'li Muharrem Tozan satın alınan lüks cipi makam aracı yaptı.

İTFAİYE ÖNCÜ ARACINA 580 BİN TL ÖDEDİ

Edilen bilgiye göre, belediye daha önce makam aracı olarak kullanılan ful donanımlı lüks makam aracını 300 bin TL’ye sattı. Ardından  değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olan Volvo marka lüks aracı “İtfaiye öncü aracı” adı altında 580 bin TL’ye satın alarak makam aracı yaptığı öğrenildi. Belediyelerin, itfaiye öncü aracı olarak aldıkları otomobillerde KDV, ÖTV ve MTV avantajları kullanılıyor.

Gündem