'İtfaiyeci Muharrem' kavgasında Valilik kararı: 'Araştıramayız'

'İtfaiyeci Muharrem' kavgasında Valilik kararı: 'Araştıramayız'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör iltisaklı çalışanlar iddiasında adı geçen itfaiyeci Muharrem Kılıç konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin haklı çıktığı Valilik kararına yansıdı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör iltisaklı çalışanlar iddiasında adı geçen itfaiyeci Muharrem Kılıç konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin haklı çıktığını yazdı. Saymaz, Bakanlığın suçladığı Kılıç’ın ne gözaltına alındığını ne de hakkında bir soruşturma açıldığına dikkati çekti.

İsmail Saymaz’ın yazısı şöyle:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen 28 Aralık’ta hakkındaki terör soruşturmasına ilişkin basın toplantısı yapan Ekrem İmamoğlu’nu yalanlamak için, İBB’de işe alınmış olan ‘teröristleri’ açıkladı. Bu beş teröristten biri, iddia o ki itfaiyeci Muharrem Kılıç’tı.

Soylu, “Bunlar kim? Dağdakiler” diyordu.

Gel gör ki…

Baltayı taşa vurdu.

Kılıç, bir şehit kardeşiydi.

Ağabeyi Mehmet, 2016’da Diyarbakır’da bir bombalı saldırıda şehit düşmüştü. Hatta Soylu, Kılıç’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu bilgileri ve Soylu’nun taziyede çekilen fotoğrafını Twitter’da yayınlayınca İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kılıç’ın 2014’te PKK’nın kırsal kadrosuna katıldığını, 2017’de şehir yapılanmasında yakalandığını savundu.

Kılıç, kırsalda bulunduysa niçin tutuklanmadı?

Üç yıl sonra şehirde ele geçirildiyse neden yargılanmadı?

İçişleri Bakanlığı’nın PKK’lıları enseleyebilmesi için CHP’li belediyelerde işe girmeleri mi gerekiyor?

Ersoy, bu sorulara karşılık vereceğine İBB’yi suçladı. Kılıç’ın 2018 yılında şehit kardeşi kontenjanından memur olmak istediğini, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz geldiği için kabul edilmediğini bildirdi.

İBB’ye hitaben “Devletin memuriyete almadığı kişiyi 2021’de itfaiye eri yaptınız” diye yazdı. (Kısa Dalga)

Yazının devamı için tıklayınız

Gündem