İyi hal'le salınan Ogün Samast'ın, gardiyanlara saldırmaktan 4 yıllık infazı daha var

İyi hal'le salınan Ogün Samast'ın, gardiyanlara saldırmaktan 4 yıllık infazı daha var
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, planlayarak katleden ve iyi hal'le serbest bırakılan Ogün Samast'ın gardiyanlara saldırmaktan infazı bulunduğu ayrıca Yargıtay'da adına başka bir dosya olduğu öğrenildi.

2007 yılında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i tasarlayarak öldüren ve hakkında verilen 22 yıl 10 ay hapis cezasının infaz yasasına göre 15 yıl 2 aylık kısmını cezaevinde geçirmesi gereken Ogün Samast'ın iyi halle serbest bırakılması kamuoyunda tepki topladı.

Samast'ın serbest bırakılması sonrası Agos Gazetesi'nde yaşananlara ilişkin bir yazı yayınlandı.

Yazıda iyi hal gözlemlenen Samast'ın 2020 yılında gardiyanlara saldırmaktan da hüküm giydiği ve bu neden 4 yıllık hapse mahkum edildiği hatırlatıldı.

Öte yandan bu suçlarının yanı sıra Yargıtay'da başka bir dosyası daha bekleyen Samast'ın ek cezasını tamamlamadan serbest bırakıldığı vurgulandı.

Agos, Ogün Samast'ın örgüt üyeliğinden hüküm giymediğini, Dink Ailesi avukatlarının karara bu yönden itiraz ettiğini, sonrasında mahkemenin, Samast'a örgüt üyeliği cezası da verdiğini yazdı

Bu hüküm sonrası ise Yargıtay'ın Samast'ın örgüt üyeliğini 220. madde kapsamında değerlendirdiği ve bunu da zaman aşımına soktuğu paylaşıldı.

Böylece Samast örgüt üyeliğinden ek bir ceza almadı. Dink Ailesi avukatları ise hükmün "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasa'yı zorla değiştirme" maddelerine göre verilmesini talep etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem