'İYİ Parti hakkındaki iddialar nedeniyle Yargıtay suç duyurusunda bulunabilir'

'İYİ Parti hakkındaki iddialar nedeniyle Yargıtay suç duyurusunda bulunabilir'
İYİ Parti'de yaşanan kayıp 132 milyon liralık kayıp para iddialarına dair yazı kaleme alan Selvi, "Hem Anayasa Mahkemesi bu parayı İYİ Parti’nin Hazine yardımından keser, hem de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunabilir. İYİ Parti’yi böyle bir tehlike bekliyor" dedi.

İstifa eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'dan alınan İYİ Parti'nin kasasında eksi 16 milyon lira olduğu iddia edilmiş ve 132 milyon eksik olduğu söylenmişti. Bunun üzerine Akşener yaşanan bu gelişmeler ve art arda gelen istifaların ardından partinin mali işleri için İsmail Yücel’i görevlendirmişti.

'Akşener'in hesapları inceletildi'

Ümit Dikbayır'ın ise Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireylerinin, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia ediliyordu.

'Yargıtay harekete geçebilir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti’deki 132 milyon liralık açık tespit edildi iddiasını kaleme aldığı bugünkü yazısında, “Yargıtay harekete geçebilir” diye yazdı.

Selvi, “Eski başbakanlardan Erbakan, kayıp trilyon davasında üç kangal sucuk, iki kilo peynir faturasından dolayı yargılanıp hapse mahkûm edildi. Eğer Erdoğan kurtarmasa merhum başbakan 86 yaşında hapse girecekti. O nedenle bu tür para pul ilişkileri önemli” hatırlatması yaptığı yazısında şunları kaydetti:

'İYİ Parti’yi böyle bir tehlike bekliyor'

“İYİ Parti, Hazine yardımı alan, hesaplarını Anayasa Mahkemesi’nin denetlediği bir parti. Partinin hesaplarında iddia edildiği gibi 132 milyon TL’lik bir açık tespit edilirse hele hele bu paranın yurtdışına sevk edilmesi gibi bir durum söz konusu olursa hem Anayasa Mahkemesi bu parayı İYİ Parti’nin Hazine yardımından keser, hem de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunabilir. İYİ Parti’yi böyle bir tehlike bekliyor. İYİ Parti’de Mali İşler Başkanlığı’nı üstlenen Sedat Aksakallı önemli bir hukukçu, hakeza kasanın başına geçen İsmail Yücel bürokratik deneyimi yüksek bir isim. Gerekli önlemleri alacaklarını düşünüyorum.”

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz günlerde ise İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol, İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz ve İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır da partiden istifa etmişti. Dün ise MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Adayı olan ve 2022 yılında İYİ Parti’ye geçen Hüseyin Şensoy, partisinden istifa etmişti.

Gündem