İYİ Parti ile CHP arasında 'aday' geriliminde kim ne dedi?

İYİ Parti ile CHP arasında 'aday' geriliminde kim ne dedi?
Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığıyla ilgili İYİ Partili Ağıralioğlu ve CHP'li Altay arasında tartışma yaşandı. Son açıklama İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan geldi.

İYİ Parti ve CHP arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı krizi yaşanıyor.

Ağıralioğlu ne dedi?


* İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, cuma günü Karar TV'de yaptığı açıklamada "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız, yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum. Diyorum ki, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi yani bunu görmemiz lazım falan diyorum. Sağ seçmenin oy isteksizliğini mevzu ediyorum. Herkesin eli belinde. Bana dedikleri lafların onda birini devlet, millet düşmanların söyleyemediler" diye konuştu.

Engin Altay ne karşılık verdi?


TV100 yayınına katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İYİ Partili Ağıralioğlu'nun sözleriyle ilgili olarak, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz da, en azından ben. Çocuğun kulağı çekilecekse evin reisi çeker, başka evin reisi çekmez. Bana sorsanız Sayın Temel Karamollaoğlu'nun kazanma şansı var mı, yok demem. Ya da diğer genel başkanlarla ilgili. Denmemeli böyle bir şey. Altı liderin altısını da gözümüz gibi korumalıyız. Hem siyasi nezaket hem masaya güveni sarsmama meselesi" dedi.

Ağıralioğlu'dan yanıt geldi


Programın ardından Twitter hesabından Altay'a yanıt veren Yavuz Ağıralioğlu, "Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz!" ifadelerini kullandı.

Son açıklama İYİ Partili Zorlu'dan


İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Halk TV'de yayınlanan ve Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarının değerlendirildiği "Asıl Mesele" programa telefonla katıldı.

Parti yönetiminin Ağıralioğlu ve Engin Altay'ın sözlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Zorlu, şunları söyledi:

"Altılı masa Türkiye'nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim. Burada hiçbir tartışmaya mahal yok. Milletvekilimiz Sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür. 'Sayın Akşener'den bir açıklama gelir mi, gelmez mi?' diye bir sorunuz olmuş. Biz zaten bir süre önce benim aracığımla bunun altını çizmiştik. Sayın milletvekilimizin kendi değerlendirmesidir. Çünkü biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bir defa altılı masada liderlerin bir araya geliş biçimi, geleceği inşa etme hedefleri bu çeşitliliği ve zenginliği ayakta tutabilme zorunluluğunu da bize yüklüyor.

Bu büyük bir sorumluluk. Biz bu çeşitliliği ayakta tutmayı başarabilirsek zaten milletimizin karşısına yeni bir iktidar hedefi ile çıkıldığında ülkemizin zenginliğini, çeşitliliğini, farklılıklarını yönetmek konusunda bu sınavı başarı ile atlatmış olacağız."

Gündem