İYİ Parti ilk kez RTÜK'e üye gönderecek

İYİ Parti ilk kez RTÜK'e üye gönderecek
Meclis Genel Kurulu iki haftalık aranın ardından gelecek hafta çalışmaya başlayacak. TSK'nın, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüleceği Genel Kurul gündeminde ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na üye seçimi yer alacak.

İYİ Parti kontenjanına düşen bir üyelik için yapılacak seçimde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı olan İST-Güven Genel Müdürü Ahmet Can Buğday'ı aday gösterecek. Seçimin tamamlanmasının ardından İYİ Parti ilk kez RTÜK'e üye göndermiş olacak.

2022'de yapılan RTÜK seçiminde de Meclis'teki sandalye sayısının karşılığı olarak RTÜK'e üye gönderme hakkı bulunan İYİ Parti, CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılmasının ardından bu hakkını kaybetmişti. Böylece AKP RTÜK'e bir üye daha göndermişti.

İYİ Parti'nin adayı Buğday, yaş haddinden görevi sona eren ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan DEM Parti'nin RTÜK üyesi Ali Ürküt'ün yerine göreve başlayacak. (Kısa Dalga)

Gündem