İYİ Parti Karkamış adayı adaylıktan çekildi: Baskıyla el çektirildi iddiası

İYİ Parti Karkamış adayı adaylıktan çekildi: Baskıyla el çektirildi iddiası
İYİ Parti'den Gaziantep Karkamış adayı olan ancak geçtiğimiz dün adaylıktan çekildiğini açıklayan Mehmet Polat'ın bir dizi görüşmeler sonucunda zorla adaylıktan el çektirildiği iddia edildi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Karkamış’tan belediye başkan adayı olan Mehmet Polat dün adaylık çekildiğini duyurdu.

Mehmet Polat, “Adaylığım süresinde beni destekleyen Karakamış ve Barak halkına teşekkür ederim. Elimde olmayan sebeplerden ötürü adaylıktan çekilmiṣ bulunmaktayım. Bir kaç gün içerisinde akraba ve dostlarımızla birlikte kararımızı açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

gurban.png

"Polat görüşmeler sonrası vazgeçmeye zorlandı"

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise konuya dair," İYİ Parti Karkamış Adayı Büyükşehir binasında hangi odalara girdi kimlerle görüştü ? Görüştüğü odaya kendinden sonra kimler girdi, kaç dakika görüştüler ? Gündüz yapılan görüşmelerde ne konuşuldu ki,dün 2500 kişiyle miting gibi açılış yapan Karkamışa vefa borcum var diyen Polat vazgeçmeye zorlandı bu görüşmeler sonrası ?! Yayınlayın belediye içinde ki kamera görüntülerini ?! Kimseyi itham etmiyorum,sadece kamera görüntülerini yayınlayın diyorum!" paylaşımında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-03-05-114825.png

"Kaçakçılık suçundan davam olması nedeniyle çekildim"

Öte yandan Facebook üzerinden istifasına dair bir açıklama yapan Polat, geçmişte kaçakçılık suçundan adına açılan dava nedeniyle adaylıktan çekildiğini ve "Dava nedeniyle seçilsem dahi başkan olamayacağım nedeniyle adaylıktan çekildim. Beni tanıyanlar bilir, tehdide boyun eğmem" dedi.

(Kısa Dalga)

Politika