İyi Parti Kemer İlçe örgütünde 400, Kepez örgütünde 858 istifa

İyi Parti Kemer İlçe örgütünde 400, Kepez örgütünde 858 istifa
İyi Parti Antalya ilçe örgütlerinde istifa depremi yaşıyor. Kemer Örgütü, Yerel seçimler için Akşener'in işaret ettiği adayı beğenmeyince büyük bir deprem yaşadı. Partiden 400 kişi istifa etti: u anti demokratik-biz yaptık oldu anlayışı aday belirleme sürecinde de devam etti. Bu süreçten rahatsızlığımızı ve yapılan hataları gerek il başkanlığına gerek genel merkez yöneticilerimize hiyerarşi kuralları içerisinde detayları ile anlattık. Ama maalesef hiçbir olumlu sonuç alamadık.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İYİ Parti’de istifalar sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kemer Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Gül’ü göstermesi tepkilere neden oldu.

Gül’ün başkan adayı olarak açıklanmasının ardından Önceki dönem İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı ve Kemer Belediye Başkan Aday Adayı olan Hüseyin Çelik ve 400 arkadaşı partisinden istifa etti.

Kemer Gözcü'nin haberine göre Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bildiğiniz üzere İYİ Parti'nin kuruluşundan beri içerisinde maddi manevi emek vermekteyiz. Son 3,5 yıldır da ilçe başkanlığı görevini ifa ettim. Ekim ayının başında da yönetim kurulumuzun ve ekip arkadaşlarımızın ortak kararıyla belediye başkan adaylığına başvurmak üzere görevimi sonlandırdım. İYİ Parti tüzüğümüz gereğince yönetim kurulumuzun içerisinden bir arkadaşımızın ilçe başkanı seçilmesi gerekirken il başkanımızın talimatıyla bir bekleme sürecine girdik. Sonrasında 22 asil ve 22 yedek olmak üzere 44 seçilmiş yönetim kurulu üyemiz ile hiçbir şey istişare edilmeden dışarıdan bir ilçe başkanı atandı. Henüz geçen yıl yapılan kongrede Kemer’de yaşayan teşkilat üyelerimizin iradesiyle seçilmiş yönetim kurulu hiç bir gerekçe gösterilmeden tasfiye edildi. Yerine derme çatma bir yönetim oluşturuldu. Bu anti demokratik-biz yaptık oldu anlayışı aday belirleme sürecinde de devam etti. Bu süreçten rahatsızlığımızı ve yapılan hataları gerek il başkanlığına gerek genel merkez yöneticilerimize hiyerarşi kuralları içerisinde detayları ile anlattık. Ama maalesef hiçbir olumlu sonuç alamadık. Biz İYİ Parti’de demokrasi ve istişare kültürünü bulabileceğimizi umut ederek siyaset yapmaya karar vermiştik. Ama bugün gelmiş olduğumuz nokta itibariyle bu beklentilerimizin bir beklentiden öteye geçemeyeceğini yaşayarak görmüş bulunmaktayız. Dolayısıyla, bugün bizimle aynı fikirde olan yaklaşık 400 İYİ Parti üyesi arkadaşımız ile birlikte partimizden istifa ediyoruz” dedi.

Kepez'de de istifa

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Ali Kıdık Kepez'de de istifaların olduğunu söyledi. Kıdık'ın paylaşımı söyle:

(Kısa Dalga)

Gündem