İYİ Parti kulisleri: Akşener istiyor ama Mansur Yavaş topa girmiyor

İYİ Parti kulisleri: Akşener istiyor ama Mansur Yavaş topa girmiyor
İYİ Parti kulislerine göre Meral Akşener'in çoklu aday olarak gösterip 2. tura kim kalırsa onu destekleyelim gibi bir düşüncesi var. Bu arada CHP ve İYİ Partili kurmaylara tweet yasağı geldi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu 12. toplantısı kısa bir açıklamayla son buldu. Adaylık konusunda ortak bir anlayışa varıldığının belirtildiği açıklamaya altı lider de imza attı. Ancak daha sonra masada anlaşmazlık olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Gazeteci Aytunç Erkin İYİ Parti’deki kulis bilgilerini TELE1’de yayınlanan Açıkça programında anlattı. Erkin şunları söyledi:

“İYİ partide şöyle bir düşünce var. Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimi kazanamayacağımızı halka iyi anlatırız ve çoklu aday süreciyle 2. tura gidilir ve 2. turda kim çıkarsa onunla devam edilir.

Bu düşünceyle hareket ediyorlar ama burada da şöyle bir durum var, Mansur Yavaş ortak bir düşünce olmadan topa girmek istemiyor. Ekrem İmamoğlu’nun da siyasi yasağı var. 3. alternatif olarak Meral Akşener çoklu aday olarak gösterilip 2. tura kim kalırsa onu destekleyelim gibi bir düşünce de var. Bu düşünce de daha çok ülkücü kanatta var.”

Erkin, CHP ve İYİ Parti hakkında, “İki tarafın kurmaylarında da tweet ve sosyal medya paylaşımı yapmayın talimatı gelmiş” dedi. erkin şöyle devam etti:

"O yüzden mesajlar silinmeye başlamış. CHP’de de aynı şekilde Genel Başkan’ın Danışmanı Deniz Demir’in tweeti vardı. O da silmiş. Ümit Dikbayır’ın zaten hemen müdahale edilmiş silin diye. Fakat ciddi bir şekilde İYİ Parti’de o Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olanlarla uzun saatler sürecek bir toplantı ve nasıl ikna olacakları konusunda bir tartışma süreci başlayacak..."

Gündem