İYİ Parti kurucularından Ahmet Çelik: Akşener’in altılı masadan kalkmasının nedeni Saray’ın kontrolünde olması

İYİ Parti kurucularından Ahmet Çelik: Akşener’in altılı masadan kalkmasının nedeni Saray’ın kontrolünde olması
İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Genel Başkan Meral Akşener'in "Sarayın kontrolünde" olduğunu belirterek, partinin son seçimlere tek başına girmesinin arkasında da bunun olduğunu iddia etti.

İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Sarayın kontrolünde" olduğunu söyledi.

İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi köşe yazarlarından Orhan Uğuroğlu, 27 Nisan’da düzenlenecek olağanüstü kurultay öncesinde İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’i arayarak kurultay öncesi son siyasi gelişmeleri değerlendirmesini istedi.

Ahmet Çelik, Meral Akşener'in 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde neden masadan kalktığı sorusunu şöyle yanıtladı:

"Akşener’in altılı masadan kalkıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasının nedeni Saray’ın kontrolunda olmasıdır."

"Partinin seçimlere tek başına girmesi Saray talimat verdi"

Çelik, Meral Akşener yönetiminin milletvekili adaylarından para topladığı yönündeki iddialara ilişkin de şunları dedi:

“Milletvekili adaylarından para toplandığına eminiz. O kadar eminiz ki Saray bunları tespit etti ve İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimine tek başına girmesi için Akşener’e talimat verdi. Akşener’in kendisine yakın olan GİK üyeleri ile birebir görüşmelerinde, ‘Öz başımıza müstakilen yerel seçime girelim’ diye empoze ettiğini de biliyoruz.

Ayrıca Akşener kendisinin GİK üyesi yaptığı isimlere de bu şekilde telkinde bulununca GİK’ten ‘yerel seçime İYİ Parti’nin tek başına girmesi’ için karar çıktı. Dolayısıyla bu karar Akşener’in tek başına aldığı karardır. GİK kararının arkasına hiç sığınmasın."

"Amaç emanetçi genel başkan seçtirmek"

Çelik, olağanüstü kurultay öncesinde Meral Akşener'in milletvekillerini arayarak desteklediği adayın Müsavat Dervişoğlu olduğunu söylediğini de iddia ediyor ve ekliyor:

"Akşener’in niyeti Dervişoğlu’nu olağan kurultaya kadar ‘emanetçi genel başkan’ seçtirmek ve olağan kurultayda yeniden partinin başına geçmektir.

Dervişoğlu’na oy vermeyenler de seçilemeyenler de Akşener’e karşı olanlar da partiden tasviye edilecekler."

Politika