İYİ Parti milletvekili adayı Kevser Ofluoğlu: 'Başaracağız kimsenin şüphesi olmasın'

İYİ Parti milletvekili adayı Kevser Ofluoğlu: 'Başaracağız kimsenin şüphesi olmasın'
14 Mayıs seçimlerine doğru geri sayım başlarken kadın milletvekili adayları Kısa Dalga’ya konuk olarak gündemi ve kadın sorunlarını konuşuyor.

ESRA TOKAT


İYİ Parti Ankara 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı ve emekli Albay Kevser Ofluoğlu, Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın konuğu oldu.

Çok sert erkek egemen bir kurumun içinde 30 yılı aşkın süre görev yaptığını belirten Ofluoğlu, “Siyasete Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhuriyetçi, aydın, Atatürkçü kadın duruşuna inanarak ve ülkeyi refaha erdireceğine inanarak atıldım” dedi. Ofluoğlu seçimlere ilişkin "14 Mayıs’ta Türkiye’nin her yerinde yeniden baharı yaşayacağız. Başaracağız kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Askeriyede bir kadın olmak: 'Cinsiyetçi hareketlerle ve söylemlerle karşılaştım'

Askeriyede de bir kadın olarak ülkenin her yerinde olduğu gibi cinsiyetçi davranışlar ve söylemlerle karşılaştığını ifade eden Ofluoğlu, “Görevimi tanımlandığı şekilde yaptığım içi çok da başarılı oldum. Fiziki yeterlilik konusunda erkeklerden aşağı kalır değiliz. Her yaştan erkeğe komutanlık, amirlik yaptım. Kadın askerler de oldu ama sayıları azdı. Dilerim bu sayı artar. Kadın isterse her şeyi yapar. Kadın olmanın zorluklarını yaşadım çünkü tamamen erkek olan yapıya sayısal olarak az bir şekilde girdik ama çok başarılı oldum” diye konuştu.

'İYİ Parti her alanda temsilde eşitliğe inanıyor'

Temsilde eşitlik konusuna da değinen Ofluoğlu, “Toplumun yarısını oluşturan kadınların elbette her temsilde bu parlamento olabilir, icra makamları olabilir, karar verici merciler olabilir eşit olarak temsil edilmesi gerekir ki toplumda tam tekamül gelişsin. Temsilde özellikle kadınların seçilebilir yerlerde sayıları erkeklerle eşit olması da önemli. İYİ Parti her alanda temsilde eşitliğe inanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki parlamentoda Siyasi Partiler Kanunu’nda da değişiklik tekliflerimiz olacak ve kadını her alanda eşitleyeceğiz” dedi.

'Şu sözleri hiç unutamıyorum: Kadın yüksek sesle gülmemeli...'

Cumhur İttifakı’nda yer alan siyasi partilerin kadına bakışını değerlendiren Ofluoğlu şunları söyledi:

“Özellikle AK Parti Siyasette kendi taraflarında değilse bir kadın vitrin süsü olarak değerlendirdiler. Kadına temsilde devlet politikalarına karar veren bakanlıklarda değil de yine aile içinde diyebileceğimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yer verdiler. Güvenlik politikasında bir İçişleri Bakanlığı’nda, Hazine Bakanlığı’nda kadına yer vermediler. Şu sözleri hiç unutamıyorum: ‘Kadın yüksek sesle gülmemeli, kadın çocuğuna bakmalı ve aile işleriyle var olmalı. Niye çalışmak istesin ki bir kadın? Belli saatten sonra kadınlar dışarı çıkmamalı. Tecavüze uğrayan kadın çocuğunu devlet bakar.’ Bunu söyleyenler ise mevcut iktidarın bakan yardımcıları, başbakan yardımcıları, bakanları.”

'Biz kadınlar hayatın tem merkezindeyiz, hayatın öznesiyiz'

“Bunlar göstermelik sayılarda kadın temsilciler koyuyorlar. Çünkü gerçekten kadına değer vermiyorlar çünkü kadın onlar için ailenin içinden dışına çıkmamalı, çocuk bakmalı bundan daha önemli bir kariyer yok onlar için. Halbuki biz kadınlar hayatın tam merkezindeyiz, biz hayatın öznesiyiz. Giderek gelişeceğimize, giderek kadınların toplumun öznesi olmasına katkı sunacağımıza mevcut iktidarın yaptığı politika ise bizleri hayattan çekmek”

'İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız'

İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Ofluoğlu “Bu metnin özünde şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalan kadınları ve kız çocukları koruması. Bunun neyinden korktu bu iktidar. Biz iktidara geldiğimizde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız ve herhangi bir maddesine de şerhimiz yok” dedi.

Podcast