İYİ Parti Milletvekili istifa etti

İYİ Parti Milletvekili istifa etti
İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifalarla kan kaybeden İYİ Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 37’ye düştü.

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa etti. Bilici'nin istifasıyla İYİ Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 37’ye düştü.

Bilici'nin bir süredir partide mutsuzluk yaşadığı ileri sürüldü.

640x360.jpeg

Neler yaşandı?

14 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti, 31 Mart'taki seçimlere tek başına girme kararı almıştı. Parti içinde karara karşı çok sayıda üye ve yönetici istifa etti. 31 Mart seçimlerinde oy oranları düşen İYİ Parti'de Meral Akşener olağanüstü kurultay kararı aldı ve genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın yarıştı. Seçimi kazanan Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni yeni genel başkanı oldu.

Dervişoğlu'nun göreve başlamasının ardından da partideki istifalar devam etti.

Bilal Bilici kimdir?

Bilal Bilici, 1984 yılında Adana'da doğdu. Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu Bahçeşehir Üniversitesi Global İlişkiler Yüksek Lisans eğitimi aldı. Ernst&Young ve Accenture şirketlerinin, Boston ofisinde Danışmanlık görevinde bulundu. Petrol ve Petrokimya sektöründe Dubai'de görev aldı. DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi, DEIK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Orta Amerika Karayipler Is Konsey Başkan Yardımcısıdır.

Guatemala Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Dünya Konsoloslar Derneği Mütevelli Heyet Üyesidir.

Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve İyi Parti Genel Başkan Danışmanı olan Bilici aynı zamanda partinin Washington DC Temsilcisi.

Bilici, 28. dönem İYİ Parti Adana Milletvekili. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem