İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı 2 Mart'ta belli olacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı 2 Mart'ta belli olacak
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 6'lı masanın 2 Mart'taki buluşmasına dair "Aday ismi 2 Mart'ta belli olacak" dedi.

CHP, İYİ Parti, Gelecek, Saadet, Demokrat ve DEVA partilerinin kurduğu Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için son haftaya girildi.

İttifak partileri 2 Mart'ta bir kez daha bir araya gelecek. Bu toplantıda, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimdeki ortak adayın belirlenmesi bekleniyordu. İttifakta CHP ile İYİ Parti'nin adaylık konusunda fikir uyuşmazlığı yaşadığı da belirtiliyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adayın 2 Mart'taki toplantıda belirleneceği söyledi ancak ne zaman kamuoyuna duyurulacağı konusunda bilgi vermedi.

'Periyodik görüşme'

Zorlu şunları söyledi: "Dün gerçekleşen görüşme Millet İttifakı'nın paydaşlarının zaman zaman yaptığı periyodik görüşmelerden biridir. Yaklaşık 1 buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdiler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, genel başkanımızı ziyaretleri sonrası adım adım 2 Mart'taki toplantıya tüm paydaşlar hazırlanıyor.

Dün görüşmeden sonra bazı yayınlarda aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz 'pazarlık' gibi ifadeler, bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır.

'Milletin neyi beklediğini biliyoruz'

2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla sayın Genel Başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor." (Kısa Dalga)

Gündem