İYİ Parti, Yargıtay üyelerini şikayet edecek

İYİ Parti, Yargıtay üyelerini şikayet edecek
İYİ Parti, "Anayasamıza yönelik Yargıtay darbesi" olarak tanımladığı Yargıtay kararına karşı Yargıtay'a ve HSK'ye başvuruda bulanacak.

İYİ Parti, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca yargıçlar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da şikayet edilecek.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki “tahliye edilmeli” kararına uymayarak, ihlal kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargıtay’ın kararı büyük tepki toplarken, dün Yargıtay binası önünde basın açıklaması yapan İYİ Parti, bugün de karara imza atan 3. Daire üyelerini savcılığa ve HSK’ye şikayet edecek.

İYİ Parti’den yapılan bilgilendirmede, “İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok ile İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ece Güner Anayasamıza yönelik Yargıtay darbesine karşı suç duyurusunda bulunmak üzere saat 14.00'te Yargıtay'da, 15.30'da ise HSK'da olacaklar” denildi.

Zorlu, Yargıtay önünde açıklama yapmıştı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da beraberindekilerle birlikte dün Yargıtay önünde basın açıklaması yapmış ve kararı sert bir dille eleştirmişti. Zorlu, “Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak bizzat Anayasal hukuk düzenine, hukukun üstünlüğüne ve devlet organları arasındaki işleyişe yönelik adeta bir darbe girişiminde bulunmuştur. Yine bu kapsamda millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurumsal yapısının, aynı Yargıtay dairesi tarafından hedef alınması, darbenin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bu vesileyle, TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'un bizzat bu dayatmaya karşı en net tepki vermesi gereken kişi olduğuna inanıyoruz" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem