İYİ Parti'de 5 aday yarışıyor: Akalın, Dervişoğlu, Aydın, Poyraz ve Kodaz

İYİ Parti lideri Meral Akşener 27 Nisan'da gerçekleştirilecek İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda aday olmayacağını açıklamasının ardından, parti yöneticilerinden "adayım" açıklamaları geliyor. Kısa Dalga İYİ Parti koridorlarında neler olduğunu yazdı...

31 Mart Seçimlerinde 3.7 oy oranı ile çıkan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Alınan seçim sonuçları sonrası birçok İYİ Partili görevi bıraktı, ardından Akşener'e istifa çağrıları başlamıştı. 5 Nisan'da gerçekleştirilen İYİ Parti Divan Kurulu toplantısında Kurultay kararı alındı ve partinin Göç Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın Akşener'e karşı adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz ise dün akşam resmi X hesabından yaptığı paylaşımla 'Partideki kötü gidişin ana sorumlusu istifa edip partiye nefes aldırmadığı için İYİ Parti zayıflamaya devam ediyor. ifadelerini kullandı.

Akşener; gelen tepkiler üzerine bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklaması üzerine parti kulisleri hareketlendi. Meral Akşener'in açıklamasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'da kongre sürecinde aday olduğunu duyurdu.

Akşener odasını topladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Bilge Yılmaz'ın istifa çağrıları sonrası dün akşam saatlerinde parti binasındaki makam odasından özel eşyalarını topladığı iddia ediliyor.

Akşener, Müsavat Dervişoğlu'nu mu işaret edecek?

Kısa Dalga'nın parti üst düzey yöneticilerinden edindiği bilgiye göre 5 Nisan'da gerçekleştirilen Divan Toplantısında 'Aday olmazsam da hiçbir ismi işaret etmeyeceği diyen Akşener'in, Tolga Akalın ve diğer adaylara karşı Müsavat Dervişoğlu'nu işaret etmesi bekleniyor.

Koray Aydın ne yapacak?

Partinin bir diğer kuvvetli ismi Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu karşına çıkacak. Koray Aydın'ın kurultay kararı sonrası, parti delegeleriyle görüşerek karar aldığı da gelen bilgiler arasında.

Aydın sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum ve bir evlat gibi büyüttüğümüz İYİ Parti’mizi yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye’ye yeniden umut olmasını sağlamak ve Partimiz için emek veren bütün dava arkadaşlarımızı birlik, bütünlük ve kardeşlik hukukuyla bir araya getirmek amacıyla; kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz"

Bilge Yılmaz aday olacak mı?

Yerel seçimler sonrası alınan sonuçları sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın aday olması beklenmiyor. Yılmaz'ın gerçekleştirilecek kurultay sonrası görevinden olduğu gibi partiden de istifa etmesi bekleniyor.

Uğur Poyraz aday

GİK Üyesi Antalya Milletvekili Uğur Poyraz seçim sonrası katıldığı bir TV programında 'Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum' demişti. Poyraz'ın da 27 Nisan'da Genel Başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

Parti kulislerinde Poyraz'ı istifa eden Ümit Dikbayır, Adnan Beker gibi eski İYİ Partili isimlerin desteklediği bilgisi ön plana çıkıyor.

Adaylığını ilk açıklayan isim Mehmet Tolga Akalın'ın ise parti Genel Merkezi'nde bugün öğle saatlerinde gerçekleştireceği adaylık açıklaması sonrası, Koray Aydın ve Uğur Poyraz'ın adaylıklarını açıklayacakları, Parti Sözcüsü Prof. Dr. Küşat Zorlu'nun ise kararını netleştirmediği ve Kurultay'a dek görevini sürdüreceği Kısa Dalga'nın ulaştığı bilgiler arasında.

5 aday yarışıyor

Mehmet Tolga Akalın, Günay Kodaz, Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Uğur Poyraz'ın aday olacağı Kurultay'da seçilecek Genel Başkan'ın kim olacağı ise merak konusu. (Kısa Dalga)

Gündem