'İYİ Parti’de bir deprem yaşanıyor... Mide bulandırıcı olarak isimlendirdiğim iddialardan söz ediyorum'

'İYİ Parti’de bir deprem yaşanıyor... Mide bulandırıcı olarak isimlendirdiğim iddialardan söz ediyorum'
AKP yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi İyi Parti'de yaşanan istifa dalgasına ilişkin iddiaları gündeme getirdi. Selvi "İYİ Parti’de bir deprem yaşanıyor" benzetmesi yaparken farklı şeylerin yaşandığını ileri sürerek "Mide bulandırıcı olarak isimlendirdiğim iddialardan söz ediyorum." dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında İyi Parti'de yaşanan istifa ve parti içinden gelen açıklamalara ilişkin değerlendirme yaptı. Selvi "Akşener'i hedef alan iddialar neden şimdi gündeme getiriliyor" dedi.

Selvi Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti’yi karıştırmaya başladığı iddiasında bulundu.

Selvi yazısında şunları kaydetti:

İYİ Parti’de bir deprem yaşanıyor. Partinin etkili isimleri bir bir istifa ediyor. Siyasi partilerde hizipçilik olur. Ekipler arası savaş yaşanır. Genel başkanın yanındaki isimler gözden düşebilir. Bunlar siyasetin gerçekleridir. Ama İYİ Parti’de farklı şeyler yaşanıyor.

Mide bulandırıcı olarak isimlendirdiğim iddialardan söz ediyorum.

İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Partililere verdiği şu yanıt Meclis tutanaklarına girdi. Hatipoğlu, “Benim partinizden istifa etme nedenim bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin, aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır” dedi.

Ümit Dikbayır’ın soruları

Meral Akşener’in akrabası olan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır iddialar üzerine yazılı bir dilekçe ile parti yönetimine müracaat etti. Dikbayır’ın talepleri en az iddialar kadar vahim.

- Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in aile bireylerinin ve ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi,

- Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinden şahsıma, aileme ve 3. kişilere ihale veya iş alınması ve şahsımın böyle bir olaya aracılık etmesi,

- İYİ Partimizin Sakarya Hendek İlçe Başkanı’nın işyerine (dershane) milletvekili sıfatımı kullanarak ceza kestirmiş olduğum iddiası,

- Eski adı Twitter yeni adı ile X olan sosyal medya hesabından ‘hızırçelebi06’ isimli bir hesabı şahsımın açtırdığı ve yönettiğim/yönettirdiğim iddiası,

- Polonya’da bir şirketim olduğu iddiası,

- Henüz bana ulaşmamış ancak yukarıdaki iftira ve hakaretlerin her birine ilişkin gerçekler ortaya çıkana kadar ve disiplin kurullarımız tarafından araştırma yapılırken çıkarılacak yeni iftiraların tamamı...

Dikbayır’ın gündeme getirdiği konular yenilir yutulur cinsten değil. Ama İYİ Parti’de bunlar ve bunlardan daha ileri iddialar konuşuluyor.

Akşener, tehdit mi ediliyor

Ama bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Akşener’i hedef alan iddialar neden şimdi gündeme getiriliyor?

1- Seçim yenilgisi CHP’de Kılıçdaroğlu’nu götürdü. İYİ Parti’de ise Akşener’in tahtını sallıyor.

2- Akşener seçimden sonra partiyi toparlayan bir liderlik yapamadı. Tam aksine kurultay konuşmasından başlamak üzere partiyi parçalıyor.

3- Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı. Bu el Ekrem İmamoğlu’nun eli olabilir mi? Orasını bilemiyorum ama Akşener’e, ittifak yapması için diz çöktürülmeye çalışılıyor.

Sonuç, eğer Akşener bu yöntemlerle tehdit edilmeye çalışılırsa bu iş tersine tepebilir. (Kısa Dalga)

Gündem