İYİ Parti'de istifa dalgası: Aylin Anıl Arslan da partiden ayrıldı

İYİ Parti'de istifa dalgası: Aylin Anıl Arslan da partiden ayrıldı
İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'de istifa dalgası yayılıyor. Partinin 14 Mayıs genel seçimlerinde yapılan ittifakların yerel seçimlerde devam ettirilmemesi nedeniyle İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan istifa ettiğini açıkladı.

'Ülkenin menfaati açısından bir çok olumsuz sonuçlar doğuracağı aşikar'

Arslan, istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

“Seçim sonrası dönemde her muhalif aday ve ittifak partilerine gönül veren seçmenler gibi büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadım ama siyasi mücadeleye devam kararı aldım. Partinin önerisi ve oluru ile Sağlık Politikaları Başkan Yardımcılığı görevine atandım. Bugüne gelindiğinde; 81 ilde işbirliği olmaksızın yerel seçimlere girilmesi kararının alınmasının başta ittifakla iktidara karşı kazanılmış büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesi olmak üzere, ülkenin menfaati açısından bir çok olumsuz sonuçlar doğuracağı aşikardır."

'AK Parti ve Cumhur ittifakını destekler nitelikte açıklamalar' eleştirisi

"İYİ Parti tarafından alınan bu karar ve son dönemde yapılan açıklamaların belediye seçimlerinde de AK Parti ve Cumhur ittifakını destekler ve mevcut iktidarı güçlendirir nitelikte olması sebebiyle İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcılığı görevimden ve parti üyeliğimden istifa ediyorum."

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz günlerde ise İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol ve İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz da partiden istifa etmişti. Dün ise MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Adayı olan ve 2022 yılında İYİ Parti’ye geçen Hüseyin Şensoy, partisinden istifa etmişti.

(Kısa Dalga)

Politika