İYİ Parti'den 4'üncü istifa... Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa etti

İYİ Parti'den 4'üncü istifa... Milletvekili Yanıkömeroğlu istifa etti
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinden istifa etti. Yanıkömeroğlu'nun istifası ile 6 ayda istifa eden milletvekili sayısı 4'ü buldu.

CHP ile iş birliğinin reddedilmesini gerekçe göstererek partisinden istifa ettiğini duyuran Yanıkömeroğlu Yetkinreport'a açıklada bulundu. Herhangi bir partiyle temas etmediğinin altını çizen Yanıkömeroğlu, "CHP'nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıtan damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim." dedi.

İYİ Parti'nin vekil sayısı 40'a düştü

Yanıkömeroğlu'nun istifası ile İYİ Parti'den istifa eden milletvekili sayısı 6 ayda 4'e yükselerek 40'a düştü. İstifa eden diğer milletvekilleri ise şunlar: Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa ederek AK Parti'ye geçti, Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa ederek bağımsız milletvekili oldu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise partiden ihraç edildi.

Yanıkömeroğlu kimdir?

Ankara'da dünyaya gelen Yanıkömeroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimini tamamlayan Yanıkömeroğlu, altyapı, üstyapı, raylı sistemler konusunda birçok projede üst düzey yöneticilik yaptı.

Siyaset hayatında ise İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alan Yanıkömeroğlu, 2018 yılında gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre’de İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi seçildi. 2018 yılında Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. (Kısa Dalga)

Gündem