İYİ Parti'den açıklama: Meral Akşener istedi, Lütfü Türkkan grup başkanvekilliğinden istifa etti

İYİ Parti'den açıklama: Meral Akşener istedi, Lütfü Türkkan grup başkanvekilliğinden istifa etti
Bingöl'de bir vatandaşa küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meral Akşener'in isteği üzerine Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

 İYİ Parti, Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında tepki gösteren bir kişiye küfür eden Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'la ilgili harekete geçti. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener talimatıyla grup yönetiminde değişim kararı alındı. Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın yerine seçim yapılacak. İYİ parti Meclis grup yönetimi ve milletvekilleri yarın saat 14.00'te toplanarak yeni grup başkanvekilini seçecek.

Lütfü Türkkan, Meral Akşener'in talebi üzerine TBMM Başkanlığı'na yazı göndererek grup başkanvekilliğinden istifa etti.  Türkkan istifa yazısında da "Meral Akşener'in talebi üzerine" ifadesini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da yaptığı yazılı açıklamada Lütfü Türkkan'ın görevden alınmadığını, Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden ayrıldığını belirtti.

Lütfü Türkkan, ettiği hakaret nedeniyle şu açıklamayı yapmıştı:   "Yaşanan talihsiz hadiseyle ilgili bu videoyu çekmeye karar verdim. Bingöl’de daha önce Sayın Meral Akşener’e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak şimdi burada ifade etmek istemediğim birtakım sözleri söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken ciddi küfürlere de maruz kaldım. Onların bir kısmı o videoda yoktu. Hatta söyledim. 'Küfür etme' diye de birkaç defa ikaz ettim. Netice itibariyle gelinen o sinir gerginliği o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmam gereken bir şeyi yapmışım. Hakaret etmişim kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan bana da yakışmayan ifadeler bunun da farkındayım. Ben o yüzden, burada başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle başta genel başkanımız olmak üzere tüm kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımdan da özür diyorum. Doğru bir şey değildi bu yanlış bir şeydi ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği belki de fazla bir heyecan doğru olmayan bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar doğru bulmadığım herkesi yadırgadığım bu konuda böyle bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum. Teşekkür ederim."

Gündem