İYİ Parti'den asgari ücrete 2 zam talebi: Ocak'ta 17 bin, Temmuz'da 20 bin 500 lira

İYİ Parti'den asgari ücrete 2 zam talebi: Ocak'ta 17 bin, Temmuz'da 20 bin 500 lira
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Asgari ücret konusunda partimizin önerisi, yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla; ocak ayında 17 bin lira ve temmuz ayında 20 bin 500 liraya yükseltilecek şekilde belirlenmesidir” açıklamasında bulundu.

Türkiye'de milyonlarla çalışan ve işveren asgari ücret görüşmelerine odaklandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlerken, partisinin asgari ücrete ilişkin önerisini de paylaştı. Zorlu, şunları söyledi:

'Kemer sıkma planının, insanlar üzerinden uygulamasını kabul etmiyoruz'

"Asgari ücret pazarlığı başladı. Pazarlık denebilirse. Asıl önemlisi, ülkemizin bir asgari ücretli ülkesi haline gelmiş olması. Mevcut ücretin biraz üzeri ve altını dikkate alırsak; Türkiye’de bugün çalışanların yüzde 60’ı bu kapsamda ücretlendiriliyor. Türkiye neredeyse, tek tip ücretin gayrı resmi olarak kurallaştırıldığı bir ülke haline getirildi. Yılda tek seferde düzenleme yapılması inadı kabul edilebilir değil. Çalışma Bakanı Sayın Işıkhan, ‘mevzuat gereği bir kez zam yapılabilir. Deprem sebebiyle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ikinci kez yapıldı’ açıklamasını yaptı. Kemer sıkma planının zaten zor geçinen insanlar üzerinden uygulamaya konulmasını kabul etmiyoruz."

"Asgari ücret konusunda partimizin önerisi, yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla; ocak ayında 17 bin lira ve temmuz ayında 20 bin 500 liraya yükseltilecek şekilde belirlenmesidir…” (ANKA)

Gündem