İYİ Parti’den Bahçeli’ye yanıt: Kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor, Fesübhanallah

İYİ Parti’den Bahçeli’ye yanıt: Kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor, Fesübhanallah
MHP lideri Bahçeli'ye yanıt veren İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, "Beyefendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor" derken, Metin Ergun da "Türk milliyetçiliği varlığı itibariyle siyasal İslamcılığa karşı konumlanmış bir harekettir” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'ittifak' çağrısı yaptığı İYİ Parti’den yanıtlar gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli’ye "Beyefendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor Fesübhanallah" yanıtını verdi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Muğla Milletvekili Metin Ergun da "Türk milliyetçiliği varlığı itibariyle siyasal İslamcılığa karşı konumlanmış bir harekettir. Dolayısıyla öyle bir yapıyla yan yana olmaz, olamaz. Tarihinin en çetin mücadelesini de, 20. yüzyılın ilk yarısında siyasal İslamcılara karşı vermiştir" paylaşımını yaptı.

Bahçeli’ye ilk yanıt, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan gelmişti. Akalın, "Eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk canlı yayınında Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısını iletmişti.

Bahçeli'nin mesajı, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" olmuştu. (Kısa Dalga)

Politika