İYİ Parti'den Davutoğlu'nun 'yetki' açıklamasına yanıt: 'Altılı masada böyle bir değerlendirme yok'

İYİ Parti'den Davutoğlu'nun 'yetki' açıklamasına yanıt: 'Altılı masada böyle bir değerlendirme yok'
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Davutoğlu'nun, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar" sözlerine "Altılı masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir" yanıtını verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Altılı masanın adayının kazanması halinde cumhurbaşkanı ve yardımcılarının görev ve yetki alanlarına ilişkin "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar, cumhurbaşkanı gibi ister içerden ister dışarıdan olsun her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" sözlerine dair açıklamalarda bulundu. Zorlu, "Altılı masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir" dedi.

"Bugün partili cumhurbaşkanlığı ile bu olgu sarsılmış olsa da..."

Anayasa’nın 104’üncü maddesini hatırlatarak cumhurbaşkanın görev ve yetkilerinin belli olduğunu ifade eden Zorlu, "Cumhurbaşkanı, devletin başıdır, milletin birliğini temsil eder. Devlet organlarının uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlamaya yönelik birleştirici gücümüzdür, cumhurbaşkanlığı makamı. Bugün partili cumhurbaşkanlığı ile bu olgu sarsılmış olsa da İYİ Parti’nin durduğu yerde cumhurbaşkanı tarifi budur" dedi.

"Altılı masanın ortak aklı devreye girecek, cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır"

Bahsedilen şekilde bir yöntemin doğru olmadığını kaydeden Zorlu, "Altılı masa içerisindeki söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmamıştır. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecektir. Bunu yaparken 30 Ocak'ta lansmanını yapacağımız yol haritası ve hükümet programı çerçevesinde hareket edecektir. Altılı Masa'nın ortak aklı devreye girecek, cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır. İYİ Parti bunu desteklemektedir, ama diğer yaklaşımı doğru bulmayız" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem