İYİ Parti'den ihracı istenen Dikbayır: "Kim istenmediği yerde kalır ki?"

İYİ Parti'den ihracı istenen Dikbayır: "Kim istenmediği yerde kalır ki?"
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, tedbirli ve kesin ihraç talebiyle disiplin kurulan sevk edilmesi sonrası yaptığı açıklamada “Kim istenmediği yerde kalır ki” diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkanı Meral Akşener ve ailesinin hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili Gazete Pencere’den Candan Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Dikbayır “Kim istenmediği yerde kalır ki, hafta sonu gereğini yapacağım” diyerek istifasının sinyallerini verdi.

Hakkındaki iddialarla ilgili partinin açıklama yapmak yerine ihracını istediğini belirten Dikbayır, “Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. Hakkımdaki iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Konuyu TBMM’ye de bir dilekçeyle taşıyacağım” sözlerini sarf etti.

Bir dönem Akşener’in en yakınındaki isimlerden biri olan, partinin Mali İşlerden Sorumlu Başkanı olan Ümit Dikbayır, partisinin dedikodularla kirletildiğini savundu.

Akşener’le arasının dedikodularla bozulduğunu ima eden Dikbayır, “Parti 3-4 aydır dar bir grup tarafından yönetiliyor. Dedikodu çok. O dar ekip de Akşener’in özel kalemi ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Sedat Aksakallı var” diye konuştu.

Gündem