İYİ Parti'den istifa eden Köylüoğlu'ndan 'Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor' iddiası

İYİ Parti'den istifa eden Köylüoğlu'ndan 'Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor' iddiası
İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Köylüoğlu, yerel seçimlere dair İYİ Parti'nin hamlelerini eleştirdi ve "25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor" açıklamasını yaptı.

Ankara'da 23 isim ile birlikte istifa kararı alan İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti'nin yerel seçim kararlarına eleştiri getirdi. Ankara'da ittifak yapılmamasına tepki gösteren Köylüoğlu, "Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor" dedi.

23 kişi genel merkeze çağrıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamadan önce bazı il başkanlıkları ve yöneticilerinin görüşlerini almış, bu kapsamda Faruk Köylüoğlu yönetimindeki 23 kişiyi genel merkeze davet etmişti.

'Aksine açıklama yapanlar ya görevi bıraksın ya da görevden alınacaklar'

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Köylüoğlu ve yardımcıları seçimlerde CHP ile iş birliğinin yararlı olacağını dile getirdiler. Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, aksine açıklamalar yapan başkanları arayıp ‘görevi bırakmalarını ya da Genel Merkez tarafından görevden alınacaklarını' tebliğ etti.

Ankara İl Yönetimi toplu olarak istifa etti

Kavuncu, Faruk Köylüoğlu'nu da arayıp Genel Merkezin kararını bildirdi. Köylüoğlu başkanlığında toplanan Ankara İl Yönetimi, daha önce kazanması için çaba gösterdikleri Mansur Yavaş'ın bu kez kaybetmesi için uğraşmalarını doğru bulmadıkları görüşünde birleşti ve istifa etmeyi uygun buldu, kararı Genel Merkeze iletti.

'Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu'

Konuyla ilgili Sözcü'ye açıklama yapan Köylüoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu." (Kısa Dalga)

Gündem