İYİ Parti'den SADAT reklamı tepkisi: Arka planı araştırılsın

İYİ Parti'den SADAT reklamı tepkisi: Arka planı araştırılsın
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programda ekrana yansıtılan SADAT reklamına ilişkin, “Bunun detaylarının, arka planının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zorlu, Muğla Valiliği’nin sosyal medya hesabında AKP mitingine ilişkin video yayınlamasını eleştirdi. Zorlu, "Mitingde AKP bayrakları… Bir siyasi parti propagandası… Sayın Genel Başkan’ımızın en başından bu yana bu sistemi ucube sistem olarak değerlendirip üzerine gittiğimiz detaylardan birisi de budur" dedi.

Muğla Valiliği'ne tepki

"Kamu personeline açık ya da örtülü şekilde bu mitinglere katılım yönünde baskı yapılmaktadır" diyen Zorlu, " Devletin temsilcisi olan vali, cumhurbaşkanının temsilcisi haline getirildi. İYİ Parti olarak, TBMM’de hem bir soru önergesi vereceğiz hem de bu hafta içerisinde kapsamlı olarak cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında, bu sistemin her bir vatandaşımızın eşitlik ilkesine dayalı olarak hayatını sürdürmesini zorlaştıran, yakında imkansız haline getirecek bu yönetim sistemiyle ilgili bir tartışma iklimini de açmak üzere araştırma önergemizi vermiş olacağız" diye konuştu.

Komisyona katılacağız

Zorlu, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi ile ilgili siyasi partiler arasındaki görüşmelerle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: “Başörtüsüyle ilgili düzenleme konusu sayın milletvekilimiz Lütfü Türkan’ın dosyasıyla aynı güne getirilmesi sebebiyle o gün görüşme gerçekleştirmedik. Bunu doğru bulmuyoruz. Sayın Genel Başkan’ımız, yetkili kurullarımızla bir dizi temas gerçekleştirdi bu konuda. Bu konuyla ilgili komisyondaki çalışmalara katılacağız."

Arka planı araştırılsın

Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programda ekrana SADAT reklamının yansıtılmasına ilişkin de “Seçim güvenliği, gerçekten ülkemizin şu anda en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi. Daha önce gerek referandumda gerek seçimlerde bununla ilgili birçok acı tecrübemiz malum. Böyle bir şey asla kabul edilebilir değil. Bunun detaylarının, arka planının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Akşener'in rahatsızlığı


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ankara İl Kongresi'ne yönelik tartışmalar nedeniyle rahatsızlandığı iddialarına ilişkin de Zorlu şunları söyledi:

"Genel Başkanımız ipeğe sarılmış bir çeliktir. O'nun ortaya koyduğu siyaset tarzı; milletimizi kuşatan, milletimize sevgi dolu yaklaşımı ve cesareti ülkemizin makus tarihini değiştirecek. Bu anlayış galip gelecek. Bahsettiğiniz şeyler bir film senaryosundan ibaret. İYİ Parti büyüyen, yükselen Türkiye'nin itici gücü olmaya şu anda başlamıştır. Daha da güçleneceğiz inşallah. Bu seçimlerden birinci parti olarak çıkacağız. Sayın Genel Başkanımız bugün Genel Merkez'e gelerek çalışmalarına başladı."

(ANKA)

Gündem