İyi Parti'den seçim videosu: Akflix sunar; Davetsiz misafir

İyi Parti'den seçim videosu: Akflix sunar; Davetsiz misafir
İYİ Parti, “Davetsiz misafir” isimli ve “Akflix sunar” yazısıyla başlayan videosunda; “Delik deşik edilen bir sınır, güvenliği hiçe sayan bir tavır” başlıklı bölümler paylaştı.

İYİ Parti, seçimlere yönelik hazırladığı ve “ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi” temalarının işlendiği iletişim kampanyası serisinin ikinci videosunu paylaştı. “Davetsiz misafir” isimli ve “Akflix sunar” yazısıyla başlayan videoda; “Delik deşik edilen bir sınır, güvenliği hiçe sayan bir tavır” başlıklı bölümler yer aldı.

İYİ Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine yönelik seçim kampanyasını “Türkiye tarih yazacak” sloganıyla duyurmuştu.

“Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi” temalarının işlendiği iletişim kampanyası serisinin “Davetsiz misafir” başlıklı ikinci videosu, bugün yayınlandı.

Erdoğan'ın eski açıklamalarındaki çelişkiler

“Akflix sunar” yazısı ile başlayan videoda; ‘Delik deşik edilen bir sınır’ seslendirmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisi dönemindeyken dönemin iktidarına karşı kullandığı “İşte dış politikadaki düştüğümüz durum bu. ‘Gelin ya ne kadar varsa gelin.’ diyorsun ama bak bunları nereye yerleştireceksin? Bu nasıl bir devlet anlayışı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” sözlerine yer verildi.

Aynı zamanda 2013 yılından beri Türkiye’ye giren Suriyeli ve Afgan sığınmacılara vurgu yapılarak Erdoğan’ın geçen yıl söylediği “Ülkelerine göndereceğiz’ diyorlar. Biz göndermeyeceğiz” sözleri yer aldı.

'Güvenlik hiçe sayılıyor'

Videonun ikinci bölümünde, ‘Güvenliği hiçe sayan bir tavır’ seslendirmesiyle; İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki patlama olayında yakalanan Suriye uyruklu şahsın, Şanlıurfa’da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunan Suriyeli 3 şahsın, Kocaeli’nde Ayşegül Aydın isimli bir genç kıza cinsel istismara kalkışan ve genç kızın hayatını kaybetmesine yol açan Afgan uyruklu şahsın, İstanbul’da bir AVM’de tuvalette gizlice kadınları çekmeye çalışırken yakalanan Suriyeli mültecilerle ilgili haberlerin görüntülerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu kardeşlerimize vatandaşlık imkânını vereceğiz” söylemleri yer aldı.

Aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “2011 yılından itibaren 200 bin 950 Suriyeli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu” ifadelerine de yer verildi.

'Büyüyen tehdit'

Videonun üçüncü bölümünde ‘Her saniye büyüyen bir tehdit’ seslendirmesiyle; mültecilerin kadınları gizlice görüntüleme haberlerine yer verilirken bunun karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mültecilere yönelik “Bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız” sözleri yer aldı.

Videonun son bölümünde ise ‘Öz yurdunda garip kalan’ seslendirmesiyle; 2021 yılında Ankara’nın Altındağ ilçesinde iki genci bıçakla yaralayan ve birinin hayatını kaybetmesine sebep olan Suriyeli mülteciyle ilgili haberin görüntülerinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Mültecilere sahip çıkma görevini tek başına Türkiye yerine getiriyor” ifadesi kullanıldı.

Videoda, sokak röportajlarında mültecilerden rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşların ifadelerine yer verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gençlik Buluşması’nda; “Mülteciler noktasında Türkiye dünyada bir numara” sözleri yer aldı. Videonun ilerleyen bölümlerinde Arapça tabelalar, sınırlardan kontrolsüzce giren yüzlerce sığınmacı görüntülerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz bundan da rahatsızlık duymuyoruz” sözleri yer aldı.

Videonun sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çeşitli demografilerden vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimlerin yer aldığı görsel ile birlikte Akşener’in; “Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak” ifadelerine yer verildi. (Kısa Dalga)

Politika