İYİ Parti'den 'TÜİKYO' eylemi

İYİ Parti'den 'TÜİKYO' eylemi
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyona pinokyoyla tepki gösterdi.

TÜİK ekim ayında yıllık enflasyonu yüzde 85,51 olarak açıklamıştı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yüzde185 açıklamıştı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı üyeleri, son açıklanan rakamlara inanmadıklarını belirterek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

İl başkanı Selçuk Türkoğlu, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve TÜİK verileri arasında ciddi fark olduğunu ifade ederek TÜİK'in hiçbir baskı ve etki altına kalmadan gerçek enflasyon rakamlarını paylaşması gerektiğini söyledi.

tuik-pinokyo.jpg

TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı aylık ve yıllık enflasyon rakamları arasında ciddi farklar olduğunu dile getiren Türkoğlu, "TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları, gerçeğin yarısına bile tekabül etmiyor ve bu TÜİK, yalancılıkta ünlü masal kahramanı Pinokyo'yu da gerilerde bırakıyor" dedi.

Türkoğlu ve parti üyeleri, yanlarında getirdikleri masal kahramanı Pinokyo'nun maketini TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nün kapısına bıraktı. Pinokyo'nun yalan söyledikçe uzayan meşhur burnunun üzerine de 'TÜİKYO' yazıldığı görüldü. (DHA)

Gündem