İyi Partili Çıray arkadaşından aldığı sonucu açıkladı: "Yüzyüze ankete göre AKP yüzde 17-20, MHP yüzde 4-6 alıyor"

İyi Partili Çıray arkadaşından aldığı sonucu açıkladı: "Yüzyüze ankete göre AKP yüzde 17-20, MHP yüzde 4-6 alıyor"
İyi Partili vekil Aytun Çıray, yüz yüze yapılan bir ankete göre AKPi'nin oy oranının yüzde 17-20, MHP'nin ise yüzde 4-6 çıktığını ileri sürdü; "İyi Parti geliyor" dedi.


İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, telefonla yapılan anketlerde insanların korktukları için doğru yanıt vermediklerini, buna karşın uluslararası bir kuruluş adına yapılan ankete göre AKP'nin oy oranının yüzde 17 ile 20 arasında, MHP'nin ise yüzde 4 ile 6 aralığında olduğunu ileri sürdü. Çıray bu iddiasını "sahada çalışma yapan ciddi bir firmadaki arkadaşına" dayandırdı.

Aytun Çıray, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“Şu anda tüm anketler telefonla yapılıyor. Millet fişleneceğinden korkarak doğru yanıt veremiyor. Ama uluslararası bir kuruluş adına yapılan yüz yüze çalışmadaki gözlemsel verilere göre.. AKP %17-20 MHP %4-6 Diğerlerine gelince.. Sadece İYİ Parti geliyor demekle yetinelim.”

"2001 konjonktürü oluştu"

Çıray, Halk TV'de katıldığı bir programda da açıkladığı anket sonuçlarına ilişkin şunları söyledi: "Sahada çalışma yapan ve yüz yüze niteliksel görüşme yapan bir ciddi firmadaki arkadaşım, bakın net söylüyorum size, ikinci elden değil bu bilgi, sahadaki gözlemlerini, bu gözlemlerinden ortaya çıkardığı matamatiksel sonuçları söyledi. 2001 seçim konjonktürü oluşmuş durumda. Rahmetli Ecevit'in DSP'si ağır krizden sonrası yüzde 22'den yüzde 2,5'lara düşmüştü. Aynı konjonktür, hatta daha ağırı oluştu."

Gündem