İYİ Partili Dervişoğlu: 6 Nisan sonrasına bırakılacak bir tarihi kabul etmeyiz

İYİ Partili Dervişoğlu: 6 Nisan sonrasına bırakılacak bir tarihi kabul etmeyiz
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Görünen odur ki iktidar, Seçim Kanunu’ndaki değişiklikleri uygulayabilmek için bazı manevraların peşine düşmüştür" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

EYT düzenlemesine değinen Dervişoğlu, "Bizim olağanüstü çabalarımızla gündeme getirip gündemde tutmaya muvaffak olduğumuz, iktidarın da 20 yıldan beri görmezden geldiği EYT sorunu artık çözülme aşamasına gelmiştir. Buradan emeklilikte yaşa takılan ve mücadeleden asla vazgeçmeyen EYT’li kardeşlerimi mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor ve kucaklıyorum" dedi.

"EYT'nin mimarı Meral Akşener"

Meral Akşener'in bu konuyu sürekli gündemde tuttuğunu söyleyen Dervişoğlu, "Şu hakkı teslim etmek gerekir ki bugün 2,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren, yarın 4 milyon vatandaşımızı kapsayacak olan bu EYT sorununun çözümü meselesinden ortaya çıkan güzel tablonun mimarı da ressamı da aslında Meral Akşener’dir" dedi.

"Seçim beklenenden daha yakın bir tarihte yapılacak"

"Türkiye, artık seçim sathı mahaline girmiştir. İktidarın ‘yapmam’ dediklerini yapmaya başlamasından anlıyoruz ki seçim, beklenenden daha yakın bir tarihte gerçekleşecektir" diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Görünen odur ki iktidar, Seçim Kanunu’ndaki değişiklikleri uygulayabilmek için bazı manevraların peşine düşmüştür. Bir kez daha belirtmek ve hatırlatmak isteriz ki 6 Nisan tarihinden sonraya bırakılacak bir tarihi kabul etmemiz mümkün değildir. İktidar partisinin anayasal açıdan bir tartışmanın içine düşmemek için seçimi erkene alma hazırlığını tabii ki anlayışla karşılıyoruz. Ancak demokrasinin, kanun ve kuralların bunun ötesinde bir keyfilikle sömürülmesine izin vermeyeceğiz.

"Diyorlar ki ‘Seçimi 18 Haziran’da değil de mayıs ayında yapalım.’ Haziran’da yapılacak seçimi bir ay önceye almak, erken seçim yapar mı o seçimi? Peki nisan ayına alalım. Seçim istiyorlarsa hemen seçim. Şubatın sonunda da olur, martın sonunda da olur. Ama 6 Nisan’dan sonra yapılacak bir erken seçime İYİ Parti olarak karşıyız." (ANKA)

Politika