İYİ Parti kararını verdi: Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak

İYİ Parti kararını verdi: Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak
İYİ Parti Genel Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in 6 Mart'taki Altılı Masa toplantısına katılmayacağını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkanlarıyla toplantısının ardından kurmaylarıyla bir araya geldi.

Parti genel merkez ek binasında düzenlenen toplantıya Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve genel başkan başdanışmanları katıldı.

Toplantıda, Meral Akşener’in Altılı Masa’nın pazartesi günü yapılacak Altılı Masa toplantısına katılıp katılmayacağı tartışıldı.

Toplantı saat 19.00’da sona erdi. Akşener, parti binasından ayrıldı.

Gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in 6 Mart'taki toplantıya katılmayacağını açıkladı.

Dervişoğlu "5 partinin lideri bugün toplandı, bir de onlara sorun" dedi. Dervişoğlu, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin ise "Zamanı gelince her şeyi konuşacağız" dedi.

Usta: Hatayı düzeltecek irade beyanı olursa kapı açık

İYİ Parti Genel Başkanvekili Erhan Usta ise şunları söyledi:

"Bu haliyle Beşli Masa ya da Altılı Masa öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiştir. Söylediğimiz şey çok net ve açık; mutabakatla karar alma konusunda son toplantıda yaptıkları hatayı düzeltecek bir irade beyanı ortaya koyarlarsa her zaman için masa devam eder, bizim için kapı açıktır. Ama ilkelerden vazgeçmek istemiyoruz, kararlar mutabakatla alınacak. Bugüne kadar da öyle yaptık."

6 Mart'taki toplantıya davet mi bekledikleri sorulan Usta, "İrade beyanı bekliyoruz. Ama belli ki bu irade olmayacak. Masanın başlangıçtan itibaren ne için kurulduğunu son geldiğimiz noktada anlamış olduk" diye konuştu.

Usta, Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna ise "Adaylık meselesi şu an gündemimizde değil" yanıtını verdi.

İmamoğlu ve Yavaş'ın açıklamaları

Usta, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin ise "Bu iki belediye başkanına olan halk desteğini herkes görüyor. Daha çok oy alma imkanı olan iki belediye başkanı varken, üstelik bu belediye başkanları CHP rozeti takıyorken ve Kemal Bey'e 'bu belediye başkanlarının ismini siz ortaya koyun, sizin adayınız olsun' diye bir seçenek de ortaya konulmuşken, 'bu arkadaşlar olmaz' şeklindeki bir tavrı anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem