İYİ Partili isim: Sayın Akşener’i etse etse İmamoğlu ikna eder

İYİ Partili isim: Sayın Akşener’i etse etse İmamoğlu ikna eder
Meral Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi, İYİ Partililer tarafından “büyükşehirlerde ittifak arayışı” olarak açıklanırken, İYİ Partili bir yetkili “Sayın Akşener’i etse etse İmamoğlu ikna eder” yorumunu yaptı.

Son günlerde parti içi suçlamalar ve istifalarla gündemde olan İYİ Parti’de ittifaklara ilişkin çeşitli senaryolar da konuşulmaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin ardından CHP ve Altılı Masa hakkında sert açıklamalarda bulunmuş, parti Parti Genel İdare Kurulu da yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı almıştı.

Ancak GİK’teki muhalif isimlerde ve bazı kurmaylarda kafa karışıklığının sürdüğü iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Akşener’in Ankara’da aday çıkarma hazırlığında sona geldiği söylenirken bazı kurmaylar, Ankara ve İstanbul’da mevcut belediye başkanlarının desteklenmesi gerektiğini savunuyor.

Özellikle Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına aday çıkarılmasına İYİ Parti’den birçok önemli ismin karşı olduğu iddia ediliyor.

Akşener, bu hafta Mansur Yavaş ile yüz yüze, Ekrem İmamoğlu ile de telefonda görüşmüştü.

İYİ Parti kurmayları, arka arkaya gelen bu görüşmelerin devam edeceğini ve büyükşehirlerde iş birliği yapılması konusunda iki partinin temaslarının süreceğini belirtiyor.

CHP’den de kurmaylar önümüzdeki günlerde Özel ve Akşener arasında bir görüşmenin olabileceğini söylüyor.

İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili ise konuyla ilgili “Sayın Akşener’i etse etse İmamoğlu ikna eder” yorumunu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iki gün önce Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etmişti. Yavaş, görüşmeyi “nezaket ziyareti” olarak tanımlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hafta başında Akşener’le telefonda görüşmüştü. Akşener ile yüz yüze görüşmek konusunda bir planlama yapmadıklarını ancak her an bir görüşme yapabileceklerini söyleyen İmamoğlu, “Yakında biz de ziyaret yaparız. Biz neticede beş yıl önce Millet İttifakı’nın belediye başkanı adayı olarak yola çıkmış ve seçimi kazanmıştık. Bu dönem bitene kadar da biz o ittifakı temsil eden belediye başkanıyız. Hem mevcut gündeme dair düşüncelerimizi paylaştık. İletişime açık olduğumuzu kendileri de ifade etti. Böylesi bir dertleşme sohbetleşme için de kendilerine teşekkür ederim” demişti. (Kısa Dalga)

Politika