İYİ Partili isimden Yavaş ve İmamoğlu açıklaması: Çok ciddi bir geçmişimiz var

İYİ Partili isimden Yavaş ve İmamoğlu açıklaması: Çok ciddi bir geçmişimiz var
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip destekleme konusunda henüz net bir karar vermediklerini söyleyen İYİ Parti GİK üyesi, “Partimizin Yavaş ve İmamoğlu ile bir bağı ve çok ciddi bir geçmişimiz var. Onlara karşı bir aday çıkarabilecek miyiz?” dedi.

İYİ Parti, 31 Mart 2024’de yapılması beklenen yerel seçimlere her ilde kendi adayıyla katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz haftalarda Ankara ve İstanbul dahil 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamasının ardından karar, geçen hafta İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında resmileşti.

İYİ Parti, ilk olarak İzmir adayını açıkladı. İYİ Parti lideri Akşener tarafından açıklanan isim, Ümit Özlale.

Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olmalarını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise CHP’nin adayları olarak kesinleşti.

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul’da Yavaş ve İmamoğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği merak edilirken, İYİ Partili isimden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Halk Tv muhabiri Seyhan Avşar’a konuşan ve ismi açıklanmayan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, "GİK'te her ilden belediye başkanı adayı çıkarmamız konusunda karar çıkmış olabilir. Peki, bu gerçekten böyle olacak mı? Partimiz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip destekleme konusunda henüz net bir karar vermiş değil. Ayrıca partimizin Yavaş ve İmamoğlu ile bir bağı ve çok ciddi bir geçmişimiz var. Onlara karşı bir aday çıkarabilecek miyiz? Ayrıca bizim Tunç Soyer ile bir bağımız ve geçmişimiz yok. O nedenle ilk İzmir'in adayının açıklanmasına şaşırmamak lazım" dedi.

İYİ Partili isim, "İYİ Parti İstanbul ve Ankara belediye başkanlığına karşılık İzmir'i istiyor olabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"CHP İzmir'i verir mi? CHP'nin Ankara ve İstanbul'u kazanması kesin değil. Ancak en garanti il İzmir. Şimdi İzmir garantiyken o şehri bize veririp, İstanbul ve Ankara'yı kaybederse bu durum 14 Mayıs seçimlerine döner. Saadet Partisi'ne 9 vekil, diğerlerine bilmem kaç vekil... Siz CHP olsanız bunu yapar mısınız yapmazsınız." (Kısa Dalga)

Politika