İYİ Partili Suat Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

İYİ Partili Suat Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı
İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı, “Genel başkanımın uygun görmesi halinde bu kente katacağım çok yüksek katma değerler var. İstanbul için yollara çıkıp büyük bir enerji harcamaya hazırım” dedi.

Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararı alan İYİ Parti’de İstanbul ve Ankara en tartışmalı iller. İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığını teklif ettiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı yerel seçimlerde desteklemeyecek. Bu durum parti içerisinde tartışmalara neden olurken, İstanbul adaylığını açıklayan ilk isim Suat Sarı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı, adaylık iddialarını doğruladı.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’a konuşan Sarı, İYİ Parti’nin her ilde kendi adayı ile yerel seçimlere girme kararını, “Bir parti artık kendi rüştünü ispatlayıp toplum nezdinde diğer partilerin uygulamalarından siyasi davranışlarında, paradigmalarından daha bağımsız hareket etmek ister. Biz, altı yıllık bir partiyiz. Gerekli ittifakları genel seçimde yaptık. Seçmenden parti için bir bağımsızlık talebi olduğunu gördük. Biz de bu anlamda altıncı yılın sonunda artık kendi ayaklarımızın üzerinde kendi stratejilerimizle halka ulaşmak ve bağımsız bir şekilde bunu sergilemekle ilgili bir karar aldık” sözleriyle değerlendirdi.

“İstanbul’un en önemli sorunu trafik”

İstanbul’un en önemli sorununun trafik ve ulaşım olduğunu söyleyen Sarı, “Bugüne kadar bu alanda benim birikimim ve liyakatimde bir aday çıkmadığı için ve bu konuda onlarca proje geliştirmiş bir teknokrat olarak İstanbul’un birikmiş sorunlarını çözmeye, aday adayı olmaya karar verdim. Genel başkanımın uygun görmesi halinde bu kente katacağım çok yüksek katma değerler var. İstanbul için yollara çıkıp büyük bir enerji harcamaya hazırım” dedi.

“Yeni katılımlarla dengelenecek”

Sarı, partide süren istifalara ilişkin de değerlendirmede bulundu.

“Siyasete girmek bir iddia meselesidir” diyen Sarı, şu ifadeleri kullandı: “Hedefi olan insanlar hedeflerinin karşılığını göremediklerinde istifa haklarını kullanıyorlar. Geçmiş dönemlerde hepsiyle birlikte çalıştık. Hepsinin önemli katkıları oldu. Bu istifaların bir süre sonra yeni katılımlarla dengeleneceğini düşünüyorum.” (Kısa Dalga)

Politika