İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Müslüman olmayan Türk'e neden insan diyelim?

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Müslüman olmayan Türk'e neden insan diyelim?
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Biz Müslüman olmayan Türk’e Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?" dediği bir video paylaşıldı. Ağıralioğlu'nun ırkçı ve ayrımcı sözlerine tepki yağıyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz Müslüman olmayan Türk’e Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?” ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu'nun sosyal medyada paylaşılan bir videoda kullandığı bu ifadeler tepki çekti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı videoda, Ağıralioğlu'nun "... Birbirine kardeş ettiği bir milleti Marx'ın çocukları birbirine düşman edemez" dediği duyuluyor. Sonrasında, Ağıralioğlu'na soru soran kişi "Çok güzel... Peki, bu İslam kardeşliği vurgusundan biraz önce bir şey daha söylediniz... Müslüman olamayan Kürde... " diyor.

Ağıralioğlu bu soruya şu yanıtı veriyor: "Biz Türkün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Kemaliyle Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?"

'DİNİYLE İMANIYLA OLMAYANLAR KÜRDÜ TEMSİL EDEMEZ'

Bu sözlerinin ardından "Bu Türk için de geçerli mi?" sorusu sorulan Ağıralioğlu şöyle devam ediyor:

"Evet. Bizim için önemli olan şudur: Biz normal şartlarda, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey, Allah’a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarının dört başı mamur hale getirildiği bir süreci yaşadık, beraber. Bu sürecin hiçbir tarafında diniyle, imanıyla, sözüyle, ahlakıyla olmayanlar, Kürdü, kardeşliğimizi, medeniyetimizi, imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin bizim açımızdan en kötü tarafı, inançsızlığıyla, ahlaksızlığıyla temayüz etmiş bir topluluğu 1000 yıllık kardeşliğin üzerine bahane edilmesidir. Yani biz kendi Kürtlerimizi bir cinayet şebekesine teslim edemeyiz. Biz kendi Kürdümüzü Allah’a inancı olmayan, dine inancı olmayan, mukaddesata saygısı olmayan, insanlığa saygısı olmayan bir cinayet şebekesinin tasarrufuna teslim edemeyiz. Her türlü siyasi hatayı telafi edebiliriz ama bir cinayet şebekesinin hamiliğine kendi Kürdünü kaptıran bir devletin nereye gideceğini şimdiden öngöremeyiz.”

SORULARI SORAN ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MI?

Söz konusu videoyu paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Hristiyan Gökoğuzlar’a ne der? İstiklal Harbi’nde Padişahın yanında yer alan Müslüman Türkler mi Türk’tür yoksa Mustafa Kemal’in yanında yer alan Ortodoks Türkler mi? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor" yorumunu yaptı.

Ağıralioğlu'na videoda soru soran kişinin ise Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk olduğu iddia ediliyor. Ancak Türk'ten henüz bir açıklama gelmedi.

Video, sosyal medyada tepki çekti. (Kısa Dalga)

Gündem