İYİ Partili yönetici: Akşener aday olursa kazanır; 'başbakanlık' kararını gözden geçirmeli

İYİ Partili yönetici: Akşener aday olursa kazanır; 'başbakanlık' kararını gözden geçirmeli
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partinin genel başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olması durumunda, 'yüzde 100 ihtimalle' kazanacağını söyledi.

Altılı masa gelecek sene yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için henüz aday çıkarmadı. Kulislerde en çok adı anılan aday ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise parlamenter sisteme dönüleceği için yeniden getirilecek başbakanlık makamına talip olmuştu.

TV 100'e konuşan İYİ Partili Poyraz, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından aday olduğuna ilişkin bir kanaat oluştuğunu ancak henüz adaylık açıklamasının olmadığını kaydetti.

Poyraz, adayın ocak ayından sonra belli olabileceğini belirterek sözü Akşener'e getirdi: "Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde 100 eminim. Meral Akşener'in 'Başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef sayın genel başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var." (Kısa Dalga)

Politika