İYİ Partili yöneticiye Ümit Özdağ'a hakaretten para cezası

İYİ Partili yöneticiye Ümit Özdağ'a hakaretten para cezası
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a Facebook hesabı hakaret eden İYİ Parti Osmaniye İl Başkan Yardımcısı İbrahim Gül'e 354 gün adli para cezası verildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, İYİ Parti'den ayrılmasından sonra Ocak 2021'de Facebook hesabından hakaret eden İYİ Parti Osmaniye İl Başkan Yardımcısı İbrahim Gül'e açılan hakaret davasında karar çıktı. Mahkeme, Gül'e, ‘hakaret’ suçundan 354 gün adli para cezası verdi. Verilen toplam para cezasının tutarı 7 bin 80 TL.

'Olayın gerçekleştiği dönemde Facebook hesabım çalınmıştı' savunması

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre davaya bakan Ankara 70. Asliye Ceza Mahkemesi, Gül’ün savunmasını yeniden aldı. Gül “Ben Osmaniye İYİ Parti il başkan yardımcılığı yapmaktayım. Olayın gerçekleştiği dönemde Facebook hesabım çalınmıştı. Ben kesinlikle bu paylaşımı yapmadım. Müşteki (Ümit Özdağ) sevdiğim ve tanıdığım da bir insandır. Bu şekilde sözler söylemem mümkün değil” dedi.

Mahkeme, Özdağ’ın o dönem milletvekili, yani kamu görevlisi olduğuna dikkat çekerek davaya konu mesajın kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğine hükmetti. (Kısa Dalga)

Politika