Ortak bildiri krizi devam ediyor... İYİ Partili Zorlu CHP ve DEM Parti'ye ateş püskürdü

Ortak bildiri krizi devam ediyor... İYİ Partili Zorlu CHP ve DEM Parti'ye ateş püskürdü
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan, sınır ötesi operasyonlarla ilgili ortak bildiriyi imzalamayan CHP ve DEM Parti'ye: "PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele, diz dize pozlar veren vekiller ise Türk milletinin Gazi Meclis'teki temsilci olamazlar."

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, parti genel merkezinde basın toplantısında, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiriyi, CHP ve DEM Parti'nin imzalamamasını eleştirdi.

"Bu ülkede milli yas ilan etmek için kaç şehit vermek gerekmektedir?"

Öte yandan, iki gün içinde 12 askerin terör saldırılarında hayatını kaybetmiş olmasına rağmen milli yas ilan edilip edilmemesine dair tartışmaları da eleştiren Zorlu, milli yas ilan edilmesi için kaç askerin operasyonlarda hayatını kaybetmesi gerektiğini sordu. Zorlu, "Siyaset üstü böyle bir konuda milletçe bir ver beraber olmamız gerekirken; maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih ettiler. Öte yandan bu çağrımıza rağmen 24 saat içinde 12 şehit vermek; milli bir sorun değilmiş, milli bir acı değilmiş gibi hala milli yas ilan edilip edilmemesi gerektiği tartışmalarının yürüdüğü bir ülke haline getirildik. Hükümet yetkililerine soruyoruz; bu ülkede milli yas ilan etmek için kaç şehit vermek gerekmektedir?"

"PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele pozlar veren vekiller Gazi Meclis'te olamaz"

İYİ Parti olarak, sınır ötesi operasyonları desteklerinin altını çizen Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörist başı Öcalan'a "sayın" diyenler, terörü ve teröristi allayıp pullayanlar, Öcalan'a özgürlük isteyenler kuşkusuz bu örgütün kanlı eylemlerine ve fikriyatına hizmet etmiş sayılacaktır. Hal böyleyken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bir partinin yöneticilerinin bir süredir cüretini artıran bir biçimde terörist başı Öcalan'a övgüler düzmesi ve özgürlük çağrısı yapması dikkatten kaçmamalıdır. Bu tutum, en son mevcut siyasi iktidarla birlikte yol yürüdükleri sözde çözüm süreci ikliminde de gün yüzüne çıkmıştı. Hiçbir modern demokraside bir siyasi parti, parlamentoda o ülkenin terör örgütü listesine aldığı ve halen büyük mücadeleler verdiği bir örgütü övemez, özendiremez, örgüt elebaşına özgürlük talep edemez. PKK'nın konuşlandığı dağlarda teröristlerle el ele, diz dize pozlar veren vekiller ise Türk milletinin Gazi Meclis'teki temsilci olamazlar."

"Şehit ailelerinin maaşları açlık sınırının altında"

Ardından şehit ailelerinin maaşlarına değinen Zorlu, "Bugün bir şehit er ailesinin aldığı maaş 11 bin 858 liradır. Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Açlık sınırı altındaki bu maaş kabul edilebilir değildir. Biz ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaş düzeyine taşınmasını teklif ediyoruz." ifadelerini kullandı. (DHA)

İlgili Haberler
Gündem