İYİ Partili Zorlu tarih verdi: Akşener’in açıklamaları Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak

İYİ Partili Zorlu tarih verdi: Akşener’in açıklamaları Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in 26 Ağustos tarihinde Afyon’da vatandaşlara hitap edeceğini belirterek, “Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısının ardından genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Akbelen’deki ağaç kesimini gündeme almak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrıldığını hatırlatan Zorlu, “Tüm grubumuzla yarın TBMM’de olacağız ve bu öneriyi destekleyeceğiz. Sürecin büyük bir olgunlukla tartışılmasının önünü açmaya çalışacağız” dedi.

Sığınmacı konusuna değinen Zorlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Avrupa Birliği ile ilgili açıklamaları olduğunu söyledi. İYİ Parti Sözcüsü “Biz Avrupa Birliği ile ilişkilerin bir bölümünde de sığınmacı probleminin çok önemli bir başlık olduğunu ve bunun belirli bir noktaya getirilmeden samimi ilişkilerin kurulmasının çok zor olacağına inanıyoruz. Bu konuda en hazırlıklı parti olduğumuza inanıyoruz. Göç Politikaları Başkanlığımızın, bugün yaptığı sunum çerçevesinde Eylül başından itibaren başkanlığımız, Tolga Akalın’ın başkanlığında öncelikle sığınmacıların ve kaçak yabancıların yoğun olduğu illerden başlamak üzere STK’larımızla, belediyelerimizle ve diğer paydaş kuruluşlarla bir araya gelecek. Sorunu kaynağında bir kez daha tespit edip, güncel durumu irdeleyip hem vatandaşlarımızla paylaşacağız hem de İYİ Parti’nin çözüm önerilerini paylaşacağız” diye konuştu.

“Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos tarihinde Afyon Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşlara hitap edeceğini belirten Zorlu, şöyle konuştu:

“Büyük Taarruzun 101. Yıldönümü vesilesiyle bazı etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Buna ek olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında da bazı faaliyetleri gerçekleştirme kararı aldık. Özellikle 26 Ağustos tarihine dikkat çekiyorum. Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum.” (Kısa Dalga)

Politika