İYİ Partililer, Onur Erim'in Akşener'e yönelik imalı sözleri sonrası Turkuvaz Medya'ya önünde toplandı

İYİ Partililer, Onur Erim'in Akşener'e yönelik imalı sözleri sonrası Turkuvaz Medya'ya önünde toplandı
A Haber canlı yayınında CHP ve İYİ Parti hakkında konuşan Onur Erim, Meral Akşener'in "O terörist eli, bu ele değse; vallahi keserim, billahi keserim" sözüne karşılık olarak; “Eli değmemesi mühim değil başka şekilde değmiştir, bilemiyorum” dedi. Bu sözlerin ardından İyi Partililer Turkuvaz Medya önüne giderek protesto gösterisi yaptı.

CHP ve İYİ Parti'nin değerlendirildiği yayında sunucu Merve Türkay, "Diyor ki Meral Hanım, 'Benim elim teröristin eline bugüne kadar değmedi vallahi de billahi de' dedi. Seçmeni ikna edici bir açıklama mı sizce" sorusunu yöneltti.

Onur Erim ise "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir, bilemem" ifadelerini kullandı.

asdfghn.png

İYİ Partililer'den peş peşe açıklamalar geldi

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Saltuk Buğra Kavuncu, "Biz milletimizle tarih yazacağız; seni, senin zihniyetindekileri, o çirkin sözlerinizi, hakaretlerinizi de tarihe gömeceğiz!" dedi.

2.png

İYİ Parti basın sözcüsü Kürşad Zorlu ise şunları söyledi:

Bu akşam A Haber kanalında Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener’i hedef alan seviyesiz ve hadsizce bir değerlendirme kamuoyuna yansımıştır.

Bu nezaketsiz ve seviyesiz üslubun benzerleri daha önce de milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir.

İsmi geçen medya kuruluşunun Türk milletinden ve sayın Genel Başkanımızdan derhal özür dileme yükümlülüğü bulunmaktadır.

Ancak ne yazık ki, her defasında bu siyaset anlayışı insanlarımıza bir rutin olarak sunulmaktadır.

Şüphesiz Türkiyemiz bu tabloyu hak etmemektedir. Biz İYİ Parti olarak dün olduğu gibi bugün de bu seviyesizliğe karşı mücadelemizi sürdürecek ve böylesi tahriklere ortak olmayacağız.

İnanıyoruz ki, 14 Mayıs’ta milletimizin desteği ile sandıkta hesabını soracak ve başta kadınlarımız olmak üzere hep birlikte tarih yazacağız.

resim-2023-04-29-015609489.png

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım ise, Turkuvaz Medya önünde eylem yapacaklarını belirtti.

Yıldırım, Twitter paylaşımında "Tüm İstanbul il teşkilatımızı, Genel Başkanımıza dil uzatan Onur Erim denen terbiyesize haddini bildirmek üzere A Haber önünde yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz. Bu ahlaksızlık, terbiyesizlik yanınıza kalmayacak! Hesap vereceksiniz!" sözlerini sarf etti.

Coşkun Yıldırım'ın açıklamasının ardından İYİ Partililer, A Haber binası önünde toplandı ve Onur Erim'i protesto etti. (Kısa Dalga)

Politika